UUTISET
Peli jatkaa Paranormal Activityn hengessä
Julkaistu 30.11.2009 11:11 | Päivitetty 30.11.2009 11:11
sielua
Kirjoittanut:

Tämän vuoden suuria yllätyshittejä oli ohjaaja Oren Pelin moderni kummitustaloelokuva Paranormal Activity (2009). Yhdentoista tuhannen dollarin budjetilla se on tuottanut maailmanlaajuisesti yli 107 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

Paranormal Activity koostuu päähahmojen kuvaamasta ja jälkeen jättämästä “dokumenttimateriaalista”. Pätkissä he yrittävät selvittää, onko heidän talossaan meneillään jotain yliluonnollista. Tämän vuoksi Paranormal Activitya — mukaan lukien sen suuren tuotto-panos-suhteen ja viraalimarkkinoinnin vuoksi — onkin kutsuttu The Blair Witch Projectin (1999) henkiseksi jatkoksi.

Pelin seuraava elokuva, ensi vuonna ilmestyvä Area 51, rakentuu niin ikään löydetyn materiaalin varaan. Elokuvassa kolme teini-ikäistä menee legendaariselle Area 51 -alueelle, joka sijaitsee Nevadan autiomaalla. Yhdysvaltain puolustusvoimien ympäröimää aluetta pidetään monenkirjavissa salaliittoteorioissa paikkana, jonne ufo on laskeutunut.

Elokuvan tekijätiimiin kuuluu sama porukka kuin Paranormal Activityn kohdalla. Oikeudet Area 51:n on ostanut Paramount Pictures. Elokuva on jo myyty lähes jokaiseen maahan.

Lue Anton Vanha-Majamaan arvio Paranormal Activitysta — “vuoden pelottavimmasta kauhuelokuvasta” — täältä.

Lähde: Variety

Hytti nro 6

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

The Last Duel

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

007 No Time to Die

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202