UUTISET
Jackson: "Hobitti-elokuva ei varma"
Julkaistu 29.07.2009 12:12 | Päivitetty 29.07.2009 12:12
sielua
Kirjoittanut:

Taru sormusten herrasta-elokuvasarjan ohjannut, Oscarillakin palkittu ohjaaja Peter Jackson kertoo, että kaksiosainen Hobitti-elokuva, ei ole vielä saanut studiolta vihreää valoa. 48-vuotias uusiseelaintilainen elokuvantekijä valittelee: “Kaikki olettavat, että meillä on vihreä valo elokuvantekoa varten ja olemme jo tekemässä elokuvaa. Näin ei ole.” Jacksonin mukaan elokuvan suunnittelu on täysin alkutekijöissään. “Meiltä puuttuu studion (New Line Cinema) hyväksymä käsikirjoitus. Studion täytyy tietenkin hyväksyä käsikirjoitus ennen kuin voimme tehdä mitään. Meidän pitää myös tehdä taloudellisia laskelmia, jotta tiedämme paljonko elokuva tulee maksamaan.”

Tällä kertaa Jackson on projektissa mukana vain käsikirjoittajana ja tuottajana, koska hän ei halunnut lähteä enää ohjaajana mukaan Taru sormusten herrasta-trilogian kaltaiseen projektiin, joka vei hänen elämästään kymmenen vuotta. Ohjaajaksi on jo kiinnitetty Guillermo del Toro. Roolituksesta ei ole vielä kerrottu mitään, vaikka Sir Ian McKellen ja Andy Serkis ovatkin jo kertoneet olevansa kiinnostuneita palaamaan vanhoihin rooleihinsa (Gandalf ja Klonkku).

J.R.R. Tolkienin Hobitti-romaaniin perustuvat elokuvat kiinnostavat luonnollisesti Taru sormusten herrasta-faneja ympäri maailman. Jackson jarruttelee innokkaimpia faneja: “Meidän pitää ensin saada käsikirjoituspuoli kuntoon, sitten budjetti ja tietenkin vihreä valo studiolta. Sen jälkeen alamme miettiä roolitusta.”

Hobitti-projekti on myös ollut vaikeuksissa romaanin tekijänoikeuksien kanssa.

Lähde ja kuva: IMDB

Mank

Hullu ja masentunut Hollywood synnytti Citizen Kanen, jonka myyttinen auteur saa Fincheriltä isällisen avokämmenen.

Wendy

Peter Panin päivitys kaivaa keijupölyn alta keskiöön tarinamallin eksistentiaaliset väristykset aikuistumisesta.

Kesämaa

Kotoilun lämmin ja pehmeä kaima The Blitzin ajoilta maalaa miedon lesbosuhteen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202