UUTISET
Huippuohjaaja pelasti ihmishenkiä
Julkaistu 08.08.2009 10:10 | Päivitetty 08.08.2009 11:11
sielua
Kirjoittanut:

Useita menestyselokuvia ohjannut Doug Liman (Jumper, Mr. & Mrs. Smith, Medusan verkko) on noussut todelliseksi sankariksi pelastettuaan neljä veneilyonnettomuuden uhria New Yorkin Hudsonjoella. Tosielämän tapahtumat näyteltiin aamuyöstä 5.8.

Liman ja hänen hyvä ystävänsä, tuottaja Avram Ludwig olivat purjehtimassa Hudsonilla kun he kauhistuksekseen näkivät etäämmällä suuren rahtialuksen ja pienemmän pikaveneen ajautuvan päin toisiaan. Rahtialus ei missään vaiheessa hidastanut vauhtiaan vaan jyräsi pikaveneen täysin.

Liman ja Ludwig kiirehtivät onnettomuuspaikalle, vaikkeivat uskoneet löytävänsä eloonjääneitä. Molempien hämmästykseksi vedestä löytyi neljä ihmistä, joista Liman ja Ludwig pelastivat kolme. Neljäs, pikaveneen omistaja, ei suostunut jättämään pahasti kolhiintunutta venettään. Paikallinen jokipoliisi saapui lopulta paikalle hoitamaan loput.

Viranomaiset tutkivat onnettomuutta, mutta alustavasti on epäilty, ettei suuremman aluksen kapteeni milloinkaan havainnut huomattavasti pienempää venettä. Tahallisen päälleajon mahdollisuuteen ei tässä vaiheessa uskota.

“Hudsonissa on tällä hetkellä hyvää karmaa”, totesi vaatimaton Liman lehdistölle, viitaten kahdeksan kuukauden takaiseen onnettomuuteen, jossa suuri matkustajalentokone teki onnistuneen hätälaskun kyseiseen jokeen.

Lähde: Moviefone
Kuva: FS Film (Doug Liman Jumper elokuvan kuvaustauolla, 2008)

Hytti nro 6

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

The Last Duel

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

007 No Time to Die

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2023
ISSN 1798-7202