UUTISET
Howard ja Hanks pettyivät Vatikaaniin
Julkaistu 05.05.2009 10:10 | Päivitetty 05.05.2009 11:11
sielua
Kirjoittanut:

Uutta Dan Brownin menestyskirjaan perustuvaa elokuvaansa Enkelit ja Demonit promoava kaksikko, ohjaaja Ron Howard ja pääosassa nähtävä Tom Hanks, kritisoivat Vatikaania kovin sanoin. Roomassa pidetyssä lehdistötilaisuudessa toimittajien kysymyksiin vastaillut duo väitti, että kirkon edustajat systemaattisesti vaikeuttivat elokuvan kuvauksia Roomassa.

“En saanut esimerkiksi kuvata kohtauksia jos kirkko näkyi taustalla. Sen vuoksi meidän piti pestata 20 avustajaa, jotka lähtivät turisteiksi naamioituneina räpsimään kuvia kohteesta, jotta saimme luotua tarvittavat kulissit” Howard lataa.

Tulistunut Howard jopa käytti Vatikaanista termiä “sabotoijat”, mutta Tom Hanks oli hieman maltillisempi lausunnoissan:

“Eihän tässä kinassa ole voittajia” urallaan kaksi Oscaria voittanut Hanks toteaa.

Vatikaani ei ole juurikaan vaivautunut kommentoimaan esitettyjä syytöksiä.

Howardin ja Vatikaanin nokkapokka juontaa juurensa edelliseen Brownin bestsellerin pohjalta filmattuun seikkailuun Da Vinci koodi, jossa kerrottiin kirkon virallista linjaa vastaan sotinut tarina Jeesuksen mahdollisesta jälkeläisestä. Aiemmin myös kirjailija Brown on saanut tuta Vatikaanin vihan niskassaan, vaikka onkin Howardin ja Hanksin tavoin myöntänyt tekstien olevan vain hyvää viihdettä.

Enkelit ja Demonit tekijät ilmeisesti myös pyrkivät näpäyttämään Vatikaania järjestämällä maanantaina 4.5. elokuvan maailman ensi-illan, missäpä muuallakaan kuin Roomassa, vaivaisen mailin päässä Vatikaanista. (katso kuva punaiselta matolta osoitteessa AceShowbiz.com)

Enkelit ja Demonit saa Suomen ensi-iltansa 13.5. hieman pienemmässä mittakaavassa.

Lähde: New York Daily News

Hytti nro 6

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

The Last Duel

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

007 No Time to Die

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2023
ISSN 1798-7202