UUTISET
Hobitti-elokuva vaarassa peruuntua
Julkaistu 20.07.2009 15:03 | Päivitetty 21.07.2009 22:10
sielua
Kirjoittanut:

Suositun elokuvasarjan Taru sormusten herrasta jatko-osa (tai oikeammin prequel), Hobitti , on vaarassa jäädä toteuttamatta. Syynä on elokuva-yhtiö New Line Cineman (osa Time Warner-yhtymää) ja kirjailija J.R.R. Tolkienin perikunnan välinen kiista.

Tolkienin perikunta syyttää New Line Cinemaa siitä, että heille ei ole maksettu penniäkään Taru sormusten herrasta-elokuvien voitoista, vaikka tietyistä provisioista oli sovittu. Perikunta vaatii elokuva-yhtiöltä 220 miljoonaa dollaria korvauksena maksamatta jääneistä provisioista.

Kaiken lisäksi perikunta uhkaa perua New Line Cineman oikeudet Tolkienin The Hobbit -teokseen, vedoten sopimusehtojen rikkomiseen. Kaksiosaisen Hobitti-elokuvan tuotanto on jo alkanut Uudessa-Seelannissa, ja sen ohjaajaksi on palkattu Guillermo del Toro. Elokuvan ensi-iltaa on kaavailtu vuodelle 2011.

New Line Cinema ei ole ensimmäistä kertaa riidoissa yhteistyökumppaniensa kanssa. Myös Taru sormusten herrasta-elokuvien ohjaaja Peter Jackson haastoi yhtiön oikeuteen maksamattomista palkoista. Riita sovittiin vuonna 2007 tuntemattomasta summasta.

Yhteistyökumppaneiden päävalituksen aiheena on legendaarinen Hollywood-tyyppinen kirjanpito, jonka avulla New Line Cinema sai näyttämään, että yli 6 miljardia maailmanlaajuisesti tuottanut elokuvasarja ei itse asiassa tuottanut yhtiölle penniäkään.

Lähteet: IMDB ja Guardian
Kuva: New Line Cinema

Mank

Hullu ja masentunut Hollywood synnytti Citizen Kanen, jonka myyttinen auteur saa Fincheriltä isällisen avokämmenen.

Wendy

Peter Panin päivitys kaivaa keijupölyn alta keskiöön tarinamallin eksistentiaaliset väristykset aikuistumisesta.

Kesämaa

Kotoilun lämmin ja pehmeä kaima The Blitzin ajoilta maalaa miedon lesbosuhteen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202