UUTISET
Hobitin ensi-ilta kolmen vuoden päähän?
Julkaistu 03.12.2009 06:06 | Päivitetty 02.12.2009 16:04
sielua
Kirjoittanut:

Hobitti-fanien odotus saattaa venyä entisestään, kertovat tuotantoyhtiö Warner Brosiin yhteyksissä olleet lähteet.

Taru sormusten herrasta -trilogiaa seuraava kaksiosainen projekti on ollut valmisteilla jo pitkään. Ohjaajaksi on kiinnitetty Pan’s Labyrinthilla vakuuttanut Guillermo del Toro, ja tuottajana toimii TSH-elokuvat ohjannut Peter Jackson (kuvassa).

Tulevan Oma taivas -elokuvansa lehdistötilaisuudessa Jackson kertoi, että kuvaukset alkavat vasta vuoden 2010 kesällä. Ensi-illan on määrä olla joulukuussa 2011, mutta nyt projektin lähellä toimivat sanovat, että Warner Bros. saattaa lykätä ensi-iltaa vuodella eteenpäin. Tämä tarkoittaisi sitä, että Hobitit nähtäisiin valkokankailla vasta vuosien 2012 ja 2013 jouluina – liki vuosikymmen sen jälkeen, kun viimeinen TSH-elokuva sai ensi-iltansa.

Del Toro on käytännössä sitonut seuraavat vuotensa Hobitin työstämiseen, mutta on puhunut myös tulevista projekteistaan. Ohjaajaa kiinnostaa esimerkiksi Tohtori Jekyll ja Herra Hyde -aiheinen elokuva. Se saa kuitenkin näillä näkymin odottaa vielä useita vuosia.

Jacksonin seuraava elokuva puolestaan on meilläkin ensi-iltansa tammikuussa saava Oma taivas (The Lovely Bones), joka perustuu Alice Seboldin kiiteltyyn romaaniin. Ristiriitaisia arvioita toistaiseksi saanut adaptaatio arvostellaan ajallaan myös FilmGoerissa.

Lähde: The Wrap
Kuva: IMDb

Mank

Hullu ja masentunut Hollywood synnytti Citizen Kanen, jonka myyttinen auteur saa Fincheriltä isällisen avokämmenen.

Wendy

Peter Panin päivitys kaivaa keijupölyn alta keskiöön tarinamallin eksistentiaaliset väristykset aikuistumisesta.

Kesämaa

Kotoilun lämmin ja pehmeä kaima The Blitzin ajoilta maalaa miedon lesbosuhteen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202