UUTISET
DVD/Blu-Ray-arvosteluissa: Mustesydän, Gran Torino ja Watchmen
Julkaistu 06.08.2009 10:10 | Päivitetty 05.08.2009 19:07
sielua
Kirjoittanut:

Cornelia Funken samannimiseen romaaniin perustuva Mustesydän (2009) kertoo fantasiatarinan miehestä, jolla on kyky herättää fiktiivisiä kirjojen hahmoja eloon. Elokuvan arvioinneen Antti Honkalan mukaan se on lähes täydellisesti erikoisefektien varaan rakennettu lapsenmielinen seikkailu. Tarina on mitä ilmeisemmin menettänyt matkallaan kirjasta valkokankaalle melkoisesti, sillä juonessa on lukemattomia epäselvyyksiä. Siirry arvosteluun.

Clint Eastwoodin ohjaama Gran Torino (2008) on tarina kulttuurien ja sukupolvien yhteentörmäyksestä kuin myös ystävyydestä ja vanhenemisesta. Clint Eastwood esittää Walt Kowalskia, eläkkeelle jäänyttä autotehtaan työntekijää, joka on hiljattain menettänyt vaimonsa. Waltin naapurustossa liikkuu jengiläisiä, joiden röyhkeitä puuhia Walt ei tyydy katselemaan sivusta. Antti Honkalan mukaan Gran Torino on yksi vuoden hienoimpia amerikkalaisia elokuvia. Siirry arvosteluun.

Lue myös Marjo Eskolan artikkeli Kulttuurienvälisen viestinnän problematiikkaa elokuvassa Gran Torino täältä.

Watchmenin (2009) kohdalla Zack Snyder työryhmineen on siirtänyt haastavan sarjakuvan valkokankaalle kiitettävin tuloksin. Anton Vanha-Majamaan mukaan lopputuote on tyylikäs ja tunnelmallinen, älykäs, synkkä ja pirullisen viihdyttävä eepos ihmisyydestä ja sen ylläpidon vaatimista uhrauksista yksilön ja yhteisön tasolla. Siirry arvosteluun.

Kuva: FS Film

Mank

Hullu ja masentunut Hollywood synnytti Citizen Kanen, jonka myyttinen auteur saa Fincheriltä isällisen avokämmenen.

Wendy

Peter Panin päivitys kaivaa keijupölyn alta keskiöön tarinamallin eksistentiaaliset väristykset aikuistumisesta.

Kesämaa

Kotoilun lämmin ja pehmeä kaima The Blitzin ajoilta maalaa miedon lesbosuhteen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202