Wild Hogs - villit karjut

Wild Hogs (2007)

  • 3

Poikkeuksellisen nimekäs näyttelijäkaarti toimii suurimmaksi osaksi hyvin.

julkaistu 2007-01-08 / päivitetty 04.10. klo 15:03

KUVA 3

John Travolta
John Travolta 

KUVA 2

Kovia ja villejä karjuja
Kovia ja villejä karjuja 

KUVA 1

Martin Lawrence, Tim Allen, John Travolta ja William H. Macy
Martin Lawrence, Tim Allen, John Travolta ja William H. Macy 

Wild Hogs - villit karjut

Ohjaus Walt Becker
Näyttelijät Tim Allen, John Travolta, Martin Lawrence, William H. Macy ja Marisa Tomei
Maa Yhdysvallat
Pituus 100 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2007 Touchstone Pictures, Tollin, Robbins Productions ja Tollin/Robbins Productions.

Wild Hogs – villit karjut on ehtinyt saada murska-arviot rapakon toisella puolella, vaikka katsojia sillä onkin riittänyt. Elokuvaa on ehditty haukkua mm. homofobiseksi ja rasistiseksi, vaikka näitä syytöksiä ei ehkä kannatakaan ottaa ihan tosissaan.

Sitä paitsi se ei ole lainkaan niin kelvoton komedia kuin merentakaiset toimittajat antavat ymmärtää. Wild Hogs on Walt Disney -tuotannolle uskolliseen tapaan mahdollisimman mieto ja uupuu särmää kaikilla mahdollisilla tavoilla, mutta se on hauska. Juuri niin hauska kuin tällainen suuren rahan amerikkalainen ensemble-komedia vain voi olla.

John Travolta, Tim Allen, Martin Lawrence ja William H. Macy esittävät säyseitä keski-ikäisiä miehiä, jotka harrastavat moottoripyöriä tai ainakin moottoripyöräilyä. Kerran viikkossa he ajelevat hienoilla prätkillään ja käyvät paikallisessa prätkäbaarissa juomassa olutta ja muistelemassa menneitä. Kun Woodylta (Travolta) lähtee työ alta ja supermalli-vaimokin pakkaa laukkunsa, hän ehdottaa kolmelle ystävälleen retkeä Amerikan halki prätkillä. Arkirutiineihinsa juuttuneet kaverit eivät aluksi lämpene idealle, mutta lopulta Woody suostuttelee koko remmin liikkeelle. Niinpä he jättävät kännykät, työhuolet ja nalkuttavat vaimot taakseen ja antavat teräshepoille kyytiä. Tarkoitus olisi kokea tuulahdus ”vanhoista hyvistä ajoista” ja pohtia sitä, miten elämä on muuttunut hiljalleen niin vakavaksi ja naama vähän ryppyiseksi.

Matka ei tietenkään ole ihan niin idyllinen kuin voisi kuvitella. Retkielämään tottumattomat äijät ovat melko hukassa luonnon keskellä ja kaikenlaista kömmähdystäkin sattuu. Näistä erehdyksistä suurin lienee Jackin (Ray Liotta) johtaman todellisen prätkäjengin, Del Fuegosin suututtaminen.

Wild Hogs on täysin yllätyksetön ja kaavamainen komedia alusta loppuun saakka, mutta siltikään sitä ei henno haukkua surkeaksi. Mukana on runsaasti hauskoja kohtauksia ja elokuvan vire säilyy pirteän lennokkaana loppuun asti. Siis täysin kelvollista eskapismia Hollywoodin tyyliin.

Poikkeuksellisen nimekäs näyttelijäkaarti toimii suurimmaksi osaksi hyvin. William H. Macy ei ole lainkaan huono nörttimäisenä Apple-diggarina (kuvottavan avointa Apple-mainontaa) ja Tim Allen onnistuu kerrankin olemaan hauska. Ray Liotta tekee prätkäjengin kovanaamaisena johtajana tutun oloisen, mutta hauskan pienen roolisuorituksen. Ainoa, joka tuntuu olevan hieman hukassa, on Travolta, joka ei edelleenkään hallitse komediaa. Marisa Tomei ja Jill Hennessy on hukattu pieniin sivurooleihin.

Prätkäleffojen ystävien kannattaa pitää silmät auki elokuvan loppupuolella, kun yksi kaikkien aikojen viileimmistä valkokangasmotoristeista, Henry Fonda, tekee hauskan pienen cameo-roolin.

teksti: © 2007 Antti Honkala

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202