Wild Child

Wild Child (2008)

  • 2

Emma Roberts esittää Poppya, 16-vuotiasta amerikkalaispissistä, jonka isä lähettää hänet Englantiin sisäoppilaitokseen.

julkaistu 2009-02-25 / päivitetty 11.05. klo 13:01

KUVA 4

Alex Pettyfer ja Emma Roberts
Alex Pettyfer ja Emma Roberts 

KUVA 3

Juno Temple
Juno Temple 

KUVA 2

Linzey Cocker, Emma Roberts ja Kimberley Nixon
Linzey Cocker, Emma Roberts ja Kimberley Nixon 

KUVA 1

Emma Roberts.
Emma Roberts. 

Wild Child

Ohjaus Nick Moore
Näyttelijät Emma Roberts, Aidan Quinn, Georgia King, Natasha Richardson, Kimberley Nixon, Juno Temple, Shirley Henderson, Nick Frost, Alex Pettyfer
Maa Yhdysvallat / Iso-Britannia / Ranska
Pituus 98 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2008 Studio Canal, Universal Pictures, Working Title Films ja Finnkino

Emma Roberts esittää Poppya, 16-vuotiasta amerikkalaispissistä, jonka isä (Aidan Quinn) saa lopulta tarpeekseen nuoren neidin holtittomista tempauksista ja lähettää hänet Englantiin sisäoppilaitokseen. Aluksi elämä tiukasti kontrolloidussa koulussa on Poppylle suoranaista helvettiä, ja hän suunnittelee jatkuvasti pakenemista. Onneksi koulusta löytyy kuitenkin mukaviakin tyyppejä, kuten Poppyn neljä huonekaveria, jotka lupaavat auttaa Poppya saamaan potkut koulusta.

Sanottakoon heti aluksi, ettei 30-vuotiaan miehen pitäisi olla arvostelemassa Wild Childin kaltaista elokuvaa, mutta tässä sitä nyt ollaan. Minun kykyni tulkita tällaista elokuvaa teinitytöille ovat yhtä vaatimattomat, kuin heidän kykynsä analysoida Ingmar Bergmanin elokuvia Peter Von Bachille.

Wild Child on kömpelösti ohjattu elokuva, joka tuntuu harvinaisen tylsältä jopa oman genrensä sisällä, ja on muutenkin tekniseltä toteutukseltaan melko amatöörimäinen. Paradoksaalista on se, että melkoisen töksähtelevästi leikattu elokuva on nimenomaan leikkauspuolella kunnostautuneen Nick Mooren debyyttiohjaus.

Mutta eihän tässä ole kysymys leikkauksesta, eikä tarinan omaperäisyydestä. Teinineidit saattavat hihkua paljonkin nuoren ja energisen Poppyn ja hänen ystäviensä edesottamuksille, jotka on kuvattu yhtälailla vauhdikkaasti ja värikkäästi. Elokuvassa keskitytään kuvaamaan lähinnä Poppyn sopeutumisvaikeuksia joustamattomaan sisäoppilaitokseen, mutta lopulta tarina kertoo yhtä paljon myös nuorten tyttöjen ystävyydestä ja oman tiensä löytämisestä. On mahdollista, että nuoriso näkee Wild Childin hyvinkin sympaattisena kasvutarinana (?).

Nuoret näyttelijättäret ovat elokuvan vahva puoli. Emma Roberts ja varsinkin nuoret brittinäyttelijättäret, esim. Georgia King ja Juno Temple ovat pirteitä rooleissaan. Pieniin sivurooleihin on saatu yllättävän suuriakin nimiä, kuten Aidan Quinn, Shirley Henderson ja Nick Frost.

Suomalaisesta näkökulmasta kerrottakoon pienenä kuriositeettina, että Emma Roberts kuullaan suomalaisessa Niko – Lentäjän poika-elokuvassa Wilman ääninäyttelijänä.

Teksti © 2009 Antti Honkala

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202