Midnight in Paris

Midnight in Paris (2011)

| Blu-ray
  • 3

Woodyversen päähenkilöt heräävät henkiin leikkisässä tuhkimotarinassa.

julkaistu 2011-12-08 / päivitetty 08.09. klo 01:01

KUVA 3

Marion Cotillard ja Owen Wilson
Marion Cotillard ja Owen Wilson 

KUVA 2

Owen Wilson, Rachel McAdams, Michael Sheen ja Nina Arianda
Owen Wilson, Rachel McAdams, Michael Sheen ja Nina Arianda 

KUVA 1

Owen Wilson ja Rachel McAdams
Owen Wilson ja Rachel McAdams 

Midnight in Paris

Ohjaus Woody Allen
Näyttelijät Owen Wilson, Rachel McAdams, Marion Cotillard, Kathy Bates, Adrien Brody, Carla Bruni-Sarkozy, Gad Elmaleh, Léa Seydoux
Maa Espanja, Yhdysvallat
Pituus 94 min
Ikäraja Sallittu kaikenikäisille
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p1-5">1</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

Blu-ray

Midnight in Paris poster

Woodyversen päähenkilöt heräävät henkiin leikkisässä tuhkimotarinassa. Kirjaimillistettu allegoria taiteellisen inspiraation hakemisesta kertoo jälleen mielikuvituksen ja romantiikan pelastavasta voimasta. Vara-Allen Wilsonissa on sydämellisyyttä ja kulttuuri-ikoneilla luodaan nokkelaa huumoria.

Kirjailijaksi halajava elokuvakäsikirjoittaja Gil Pender (Owen Wilson) on Pariisissa lomalla tulevan vaimonsa kanssa. Vaimo-kandidaatti (Rachel McAdams) on tylsä realisti ja meritokraatti, Pender romantikko. Puolison entinen yliopistoihastus, kaikkitietävä huippututkija (Michael Sheen ) kaappaa pian loputkin huomiosta, joten kirjailija saa etsiä innoitusta muualta.

Pariisin kattojen yllä pidetyn iltajuhlan viinihuuruissa Pender vaeltaa katuja yksin. Keskiyöllä eteen kurvaa auto, joka kuljettaa protagonistin suoraan 20-luvun kulttuurieliitin juhliin. Pender on sukeltanut Allenin sankareiden Hemingwayn, Cole Porterin, Zelda Fitzgeraldin, Picasson ja Gertrude Steinin maailmaan.

Fantasiajaksot ovat elokuvan suola, sitä toiveiden täyttymisen terapiaa, josta Allen tunnetaan. Käsikirjoitus jatkaa etenkin Cairon purppuraruusun ja Zeligin itsetietoista maagista realismia. Tyylin kierrätyksessä on myös omahyväisiä ylilyöntejä. Alun Pariisi-montaasi ei liioin vakuuta.

Hemingway, Toulouse-Latrec tai Picasso eivät ole oikeita henkilöitä, vaan käveleviä anekdootteja ja sellaisina hilpeitä. Sheenin pedantti besserwisser ja Kathy Batesin Gertrude Stein varastavat kohtauksensa.

Teksti: © 2011 Aleksi Salonen

Blu-ray: Scanboxin julkaisussa peruslaadukas 1080p teräväpiirtokuva kuvasuhteella 1.78:1. Ääniraitana mainio DTS 5.1 HD. Lisänä uusimpien Allen-elokuvien trailereita (Match Point, Midnight in Paris, Vicky Christina Barcelona ja You Will Meet a Tall Dark Stranger).

Elokuva esitettiin myös osana vuoden 2011 Espoo Ciné -festivaaleja.
Lue raportti »

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202