Magic Mike XXL

Magic Mike XXL (2015)

| Blu-ray
  • 2

Huumaavan kesähitin jatko-osa on innoton toisinto – näyttävistä tanssinumeroistaan huolimatta.

julkaistu 2015-11-18 / päivitetty 18.11. klo 18:06

KUVA 3

Magic Mike XXL
Magic Mike XXL 

KUVA 2

Magic Mike XXL
Magic Mike XXL 

KUVA 1

Magic Mike XXL
Magic Mike XXL 

Magic Mike XXL

Ohjaus Gregory Jacobs
Näyttelijät Channing Tatum, Joe Manganiello, Matt Bomer, Kevin Nash, Gabriel Iglesias
Maa Yhdysvallat
Pituus 115 min
Ikäraja 12 vuotta
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©

Kesällä 2012 Steven Soderberghin ohjaama Magic Mike ampaisi sekä lippuluukkumenestykseksi että kriitikkojen suosikiksi. Löyhästi päätähti Channing Tatumin kokemuksiin perustuva miesstripparikuvaus oli huumaavaa kesäviihdettä parhaimmillaan.

Visuaalisen ilmeen vibrantti värimaailma, sähköiset tanssinumerot, Matthew McConaughey yllättäen yhdessä uransa parhaista rooleista, sekä Tatumin miellyttävä valkokangaspresenssi tekivät kepeästä kesäleffasta aidosti näyttävää hyvän mielen viihdettä. Siksi jatko-osan ponnettomuus on sääli, joskaan ei yllätys.

Hienon visuaalisen tyylin jatkuvuuden takaa kuvaajana mukana pysytellyt Soderbergh, joka jätti ohjaajan tehtävät Gregory Jacobsille. Jacobsin johdolla parituntinen jatko-osa on laiskaa ja päämäärätöntä höpöttelyä, josta tyystin puuttuu se kuuluisa jokin, mikä teki edeltäjästään suorastaan addiktoivaa hauskanpitoa.

Nimensä mukaisesti XXL on isompi, äänekkäämpi ja räväkämpi kuin edeltäjänsä, mutta ensimmäisen elokuvan suuri, sykkivä sydän on poissa. Sen on korvannut kitkerä rahastuksen maku.

Tatumin personoima, stripparista puusepäksi kasvanut Mike liittyy tuttujen kavereidensa (ensimmäisestä elokuvasta tutut Joe Manganiello, Matt Bomer, Kevin Nash, Adam Rodriguez ja Gabriel Iglesias – McConaugheyn lisäksi myös Alex Pettyfer puuttuu) seuraan parin vuoden tauon jälkeen heittääkseen vielä yhden keikan. Tuttujen hahmojen jälleennäkeminen on liikuttava. Sääli, ettei uusi elokuva heijastele poikien viimeisen keikan kunnianhimoa ja lapsekasta tekemisen intoa.

Ensimmäisen elokuvan luoma omalaatuinen ja sydämellinen henki tavoittuu kuitenkin paikoitellen. Näyttävät tanssinumerot onnistuvat puhkomaan muutoin latteaa tunnelmaa ja kieli poskessa kootulla ääniraidalla ilahduttavat muiden muassa Backstreet Boys, 50 Cent sekä Nine Inch Nails. Mainittakoon myös, että eräs Backstreet Boysin säestämä Joe Manganiello –hetki on hyvinkin mahdollisesti viihdyttävintä, mitä tänä kesänä valkokankailla tullaan näkemään. Ehkä jopa koko vuonna.

Blu-ray: Levyllä 1080p 2.40:1 -laajakuva ja 5.1 DTS HD MA -ääniraita. Ekstroina “The Moves of Magic Mike XXL Georgia” (10 min) ja “Extended Malik Dance Scene”

Teksti: 2015 Kreeta Korhola

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202