Little Nicky

Little Nicky (2000)

  • 2

Nimekkäillä komedian taitureilla tarjoiltu elokuva on tulisesta ilmapiiristä riippumatta lattea ja hidastempoinen komediapala.

julkaistu 2001-05-05 / päivitetty 18.11. klo 17:05

KUVA 1

Koira ja Adam Sandler
Koira ja Adam Sandler 

Little Nicky

Ohjaus Steven Brill
Näyttelijät Adam Sandler, Harvey Keitel, Patricia Arquette, Rhys Ifans
Maa Yhdysvallat
Pituus 90 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2000 Avery Pix, Happy Madison, New Line Cinema ja RSC Media

Pikku-Nikke on jo pienistä pojasta asti ollut poikkeuksellinen Helvetin kartanoon. Hyväntahtoinen nassikka ei ole kiusannut tai elänyt aivan liekkimaan tavoilla. Kun isoveljet suuttuvat isän päätöksestä jatkaa Helvetin isäntänä, Herra 666:na seuraavat 10 000 vuotta, lähtevät he maan päälle tekemään aluksi New Yorkista maanpäällisen helvetin. Samalla sulkeutuu Helvetin portti, eikä uusia syntisiä sieluja tipu enää manalaan. Isukin oma syntinen sydän ei kestä tällaista sieluttomuutta ja alkaa näin rapistua kirjaimellisesti ja Pikku-Niken on pakko lähteä maan päälle estämään isoveljien teot.

Nimekkäillä komedian taitureilla kuin Adam Sandlerilla (The Wedding Singer – Häälaulaja) ja Rhys Ifansilla (Notting Hill) tarjoiltu elokuva on tulisesta ilmapiiristä riippumatta lattea ja hidastempoinen komediapala. Sandler ei ole ollut Little Nicky -kyhäelmää ennenkään suosikkini, joten nyt suu mutrulla lauotut vitsit tuntuvat jopa vielä enemmän teennäisiltä ja tylsiltä.

Edes Harvey Keitel, Nickyn isukkina, ei innosta, jos sitten saa taas syttymään satunnaiset harvey -fanit. Yllättäen Keiteliä on kehuttu Little Nickyn roolista Saatanana, joka ei vastaa henkilökohtaista kuvaani Manalan herrasta niin ulkoisesti kuin sisäisestikään. Kun Keitel ei nappaa, varastaa shown myös häneltä Rhys Ifans, jonka brittiveri sykkii clam rock-kuteiden alla hurmiollisesti maailman valloituksen aikana.

Ohjaaja Steven Brill hyödyntää elokuvassaan enemmän “teknisiä ihanuuksia” kuin rakenteellisesti kestävän juonen pystyttämistä. Elokuvan juoni on erikoisesti hajanainen, satunnaiset sivuosat varastavat shown ja toiset sivuosat menettävät merkityksensä efektien jyllätessä. Patricia Arquette (Bringing Out the Dead) hentona new yorkilaisena ja Nickyn ensirakkautena ei onnistu roolissaan, josta saamme kiittää myös ohjaaja Steven Brillin mitätöntä paneutumista hahmojen hiomiseen, ja ylipäätään niiden rakentamiseen. Sandlerin ja Arquetten hahmojen välinen romanssin merkitys elokuvassa on yhtä paljon kuin miljoona dollaria Steven Spielbergille.

teksti: © 2001 Raimo Miettinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202