Levottomat 3

Levottomat 3 (2004)

  • 2

Levottomat 3:n päätarina seuraa kuinka Jonnan salainen seksielämä saa sairaalloiset raamit, ja seuraukset ovat arvattavat niin kotona kuin töissäkin.

julkaistu 2004-03-30 / päivitetty 30.03. klo 14:02

KUVA 2

Mi_Grönlund ja Nicke Lignell
Mi_Grönlund ja Nicke Lignell 

KUVA 1

Jasper Pääkkönen ja Mi Grönlund
Jasper Pääkkönen ja Mi Grönlund 

Levottomat 3

Ohjaus Minna Virtanen
Näyttelijät Mi Grönlund, Jasper Pääkkönen, Nicke Lignell, Amira Khalifa, Hanna Karjalainen, Saija Lentonen, Jukka Puotila, Miska Kaukonen, Mika Räinä
Maa Suomi
Pituus 99 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2004 Solar Films

Kotimainen elokuvavuosi 2004 alkoi vauhdilla valtavan ennakkojulkisuuden saaneen Levottomat 3 (2004 Suomi) elokuvan myötä. Elokuvan promoaminen alkoi jo vuonna 2003 Haluatko filmitähdeksi? –televisiosarjassa. Sarjassa kilpailtiin roolista uudessa Levottomat-elokuvassa. Itse elokuvassa TV-sarjan voitto on kutistunut vain parin kohtauksen mittaiseksi vierailuksi, kun tunnetut kasvot varastavat filmiaikaa keltanokalta (Hanna Karjalainen). Jälkikäteen ajatellen koko Haluatko filmitähdeksi? tuntuu mitä suurimmalta kusetukselta sekä katsojia että kilpailun voittajaa kohtaan.

Muita Levottomat 3:n julkisuutta lisänneitä paloja ovat olleet ”alkuperäisen” Levottomat elokuvan menestys sekä Mi Grönlundin näyttelemän pääosaesittäjän seksiaddiktio… ja ne seksikohtaukset. Seksiaddiktio nostettiinkin iltapäivälehtien otsikoihin pariksi viikoksi ja haastatteluissa kaiken maailman leluseksuaaliterapeutit tulkitsivat elokuvan aihetta.

No, entä minkälainen itse Levottomat 3 on? Elokuvan on ohjannut Minna Virtanen, jonka ensimmäinen pitkä elokuva Levottomat 3 on. Tätä ennen Virtanen on ohjannut televisioon. Pääosan esittäjä on teatterikorkeakoulusta parahiksi valmistunut Mi Grönlund. Grönlundin hahmo Jonna on perheenäiti, vaimo, menestyvän mainostoimiston ”veturi” ja kaikin puolin elämässään menestynyt. Sisäisesti nainen on kuitenkin rikki ja hakee tyydytystä yhden illan suhteista.

Kun mikään ei riitä, Jonna tyydyttää tyhjää oloaan seksillä. Kotona oma mies (Nicke Lignell, Akvaariorakkaus) ei halua tai ehdi rakastaa vaimoaan sängyssä. Ei ainakaan Jonnan mielestä tarpeeksi, joten hän ajautuu jatkuvasti hotellihuoneisiin tai vessoihin harrastamaan seksiä tuntemattomien miesten kanssa. Jasper Pääkkösen (Pahat pojat) esittämä miljonääriperijä pojankloppi päätyy myös Jonnan kanssa sänkyyn. Myöhemmin nuorimies ilmestyy Jonnan salatun seksielämän lisäksi perhe- ja työelämään ja uhkaa paljastaa pettämisen Jonnan miehelle.

Levottomat 3:n päätarina seuraa kuinka Jonnan salainen seksielämä saa sairaalloiset raamit, ja seuraukset ovat arvattavat niin kotona kuin töissäkin. Amira Khalifa esittää television seksuaaliterapeutti Noraa, joka antaa Jonnan valheelliselle käyttäytymiselle diagnoosin. Toinen olkapää Jonnalle on hänen siskonsa (Saija Lentonen), joka kuin peilikuvana isosiskolle kokee turhautumista omissa suhteissaan. Nicke Lignellin, Amira Khalifan ja Saija

Lentosen hahmot ovat kuitenkin vain Jonnan tarinaa peilaavia ihmisiä. Tuore kasvo Mi Grönlund saakin esittää ensimmäisessä elokuvassaan suuren pääroolin yksin. Hän onnistuu muutamassa kohtauksessa kohtuullisesti saamaan kasvoilleen päähahmon itseinhoa ja epätoivoa. Rooli jää silti kovin totiseksi ja yksipuoliseksi, mihin vaikuttavat sekä käsikirjoitus että mitä karsein dialogi. Itse seksikohtaukset ovat kylmiä ja epämääräisiä eivätkä sisällä erotiikkaa hienoissa kuvissa. Elokuva on myös kokonaistunnelmaltaan vakavanaamaista draamaa tarinan yrittäessä tulkita

Jonnan seksiaddiktiota yleisellä tasolla. Kesäiset kuvat Helsingistä eivät tunnu kesältä, vaan kylmänkalsea tunnelma pilaa myös niiden lämmön. Ainoat iloiset pilkahdukset nähdään Jasper Pääkkösen paikoin rennossa näyttelemisessä sekä Pirkka-Pekka Peteliuksen cameossa.

teksti: © 2004 Raimo Miettinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Mank

| Netflix | 19.01.

Hullu ja masentunut Hollywood synnytti Citizen Kanen, jonka myyttinen auteur saa Fincheriltä isällisen avokämmenen.

Lue lisää »

Wendy

| DVD | 27.02.

Peter Panin päivitys kaivaa keijupölyn alta keskiöön tarinamallin eksistentiaaliset väristykset aikuistumisesta.

Lue lisää »

Kesämaa

| Blu-ray | 04.02.

Kotoilun lämmin ja pehmeä kaima The Blitzin ajoilta maalaa miedon lesbosuhteen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Follow Me

| Blu-ray | 31.03.

Somen sairaalloisuuteen herättelevässä pakohuoneessa eivät palaset loksahda paikoilleen.

Lue lisää »

After We Collided

| DVD | 03.05.

Nuorten aikuisten Fifty Shades of Greyssä tapellaan ja nussitaan, mutta mitään ei tapahdu.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

Amit Rahav ja Shira Haas

Unorthodox - harvinaislaatuinen hasididraama erilaisesta nuoresta huomioi hienosti historian Lue arvio »

Caleb Landry Jones ja Henry Hughes

The Outpost Lue arvio »

Gerard Butler

Greenland Lue arvio »

Russell Crowe

Rattiraivo Lue arvio »

Gugu Mbatha-Raw ja Gemma Arterton

Kesämaa Lue arvio »

Devin France

Wendy Lue arvio »

Inja Zalta, Emilia Ares ja Ronen Rubinstein

Follow Me Lue arvio »

Josephine Langford ja Hero Fiennes Tiffin

After We Collided Lue arvio »

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202