Klik!

Click (2006)

  • 3

Adam Sandlerin mainettaan parempi komedia kertoo hauskan tarinan perheenisästä, joka saa käsiinsä kaukosäätimen, jolla voi kelailla omaa elämäänsä mielensä mukaan.

julkaistu 2007-06-08 / päivitetty 14.06. klo 23:11

KUVA 3

Legendaarinen Henry Winkler nähdään Sandlerin isänä
Legendaarinen Henry Winkler nähdään Sandlerin isänä 

KUVA 2

Beckinsale ja Sandler avioparina
Beckinsale ja Sandler avioparina 

KUVA 1

Oliskos kaukosäädintä myydä? kyselee Sandler Walkenilta
Oliskos kaukosäädintä myydä? kyselee Sandler Walkenilta 

Klik!

Ohjaus Frank Coraci
Näyttelijät Adam Sandler, Kate Beckinsale, Christopher Walken, Henry Winkler, David Hasselhoff, Julie Kavner, Sean Astin, Jennifer Coolidge
Maa Yhdysvallat
Pituus 105 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2006 Columbia Pictures Corporation, Revolution Studios, Happy Madison Productions ja Original Film

Kuka olisi ikinä uskaltanut ajatella, että Frank Capran perintöä tulee jatkamaan juuri Adam Sandler. Vuonna 2002 julkaistu Mr. Deeds oli muunnos Capran elokuvasta Mr. Deeds Goes To Town ja tämä vuoden 2006 Klik! on futurisoitu versio Ihmeellisestä elämästä. Lämminhenkiset komediat ovat aina asettaneet vastakkain rahan ja rakkauden, mutta Sandler ottaa mallinsa melko selkeästi Capralta.

Sandlerin (Wedding Singer, Punch-Drunk Love) esittämä Michael Newman tasapainoilee perhe- ja työelämän ristitulessa – perhe-elämän kärsiessä. Eräänä päivänä yrittäessään löytää ratkaisijaa elämässään vallitsevaan kaaokseen, hän saa sekatavarakaupan takahuoneeseen sulkeutuneelta vanhukselta (Christopher Walken) käsiinsä mysteerisen yleiskaukosäätimen. Ennen kuin Michael huomakaan, hän voi muokata elämäänsä oman mielensä mukaan. Kaikella on kuitenkin huonot puolensa ja Michael oppii sen melko pian.

Perusjuonikäänteet eivät yllättävyydellä hurmaa, mutta se ei olekaan pääasia. Klikin tehtävä on viihdyttää ja siinä se onnistuu. Sillä onhan se myönnettävä että kun joku piereskelee David Hasselhoffin naamaan, se on aina hauskaa. Komedian muissa sivuosissa nähdään paljon hyviä näyttelijöitä Kate Beckinsalesta Henry Winkleriin.

Myös muu kokonaisuus on hyvännäköinen ja elokuvan musiikkikin on oudolla tapaa raikasta. Ei yhtään imeliä 2000 –tusinahittejä, vaan soundtrack koostuu melko lailla 80 –luvun suosikeista joiden seassa on The Strokesia ja Cranberriesia.

Klik on pieni, mutta positiivinen tekijä verrattuna muuhun massaan.

teksti: © 2007 Otto Kylmälä

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2023
ISSN 1798-7202