Kaameat Pomot

Horrible Bosses (2011)

| Blu-ray
  • 2

Kömpelö juonikuvio ei pistä tikkua ristiin auttaakseen karismaköyhää duunarikolmikkoa.

julkaistu 2012-01-20 / päivitetty 21.01. klo 02:02

KUVA 4

Jason Sudeikis, Charlie Day & Jason Bateman
Jason Sudeikis, Charlie Day & Jason Bateman 

KUVA 3

Jamie Foxx, Jason Bateman, Charlie Day & Jason Sudeikis
Jamie Foxx, Jason Bateman, Charlie Day & Jason Sudeikis  

KUVA 2

Charlie Day & Jennifer Aniston
Charlie Day & Jennifer Aniston 

KUVA 1

Jason Bateman & Kevin Spacey
Jason Bateman & Kevin Spacey 

Kaameat Pomot

Ohjaus Seth Gordon
Näyttelijät Jason Bateman, Charlie Day, Jason Sudeikis, Kevin Spacey, Colin Farrell, Jennifer Aniston
Maa Yhdysvallat
Pituus 97 min / 105 min
Ikäraja 13 vuotta
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©
  • Kuva 3
  • Ääni 3
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p2-5">2</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

Blu-ray

Kovin montaa millilitraa illan kolmannesta oluesta ei tuttujen tai tuntemattomien työikäisten tarvitse hörppiä, että joku alkaa höpistä ihmiskunnan sylkykupeista eli pomoista. Diktaattoreiksi, selkänahan höylääjiksi ja ties miksi kehuttavat firmojen pikkukipparit eivät ole elokuvillekaan tuntematon käsite, mutta harvoin he ovat niin kriittisessä roolissa kuin Seth Gordonin ohjaamassa Kaameat pomot -elokuvassa.

Psykopaatin (Kevin Spacey), egomaanisen täystuhon (Colin Farrell) ja seksuaalisen ahdistelun maisterin (Jennifer Aniston) armoille paiskattu pääosatrio (Jason Bateman, Charlie Day, Jason Sudeikis) on kahdella merkittävällä tavalla vastuussa härskin komedian tuhosta. Käsikirjoituskomitean heille naputtelema pomojen poistosuunnitelma on naurettavuudessaan ja sisällöllisessä laiskuudessaan väärällä tapaa huvittava. Kömpelö juonikuvio ei pistä tikkua ristiin auttaakseen karismaköyhää duunarikolmikkoa.

Hollywood-komedioita vaivaa lievän epidemian tavoin sivuhenkilöiden kiro. Nämä kohtausten varastajat ovat yksinkertaisesti mielenkiintoisempia ja mikä hankalinta, hauskempia, kuin ruudulla pääasiassa tepastelevat kaverit. Viime vuosina esimerkiksi hippikouluttaja elokuvasta Miehet jotka tuijottavat vuohia ja Zach and Miri Make a Pornon homopari vastasivat elokuvien muistettavimmista hetkistä. Kaameiden pomojen nimikkohenkilöt vievät alaisiaan kuin tsunami bungalowia.

Statistin roolia näyttelevän, temaattisesti täysin tyhjän tarinantapaisen ohessa nähdään muutamia aidosti hauskoja sananvaihtoja. Valtaosa näistä sijoittuu leffan alkupuolelle, jolloin varsinaiset päähenkilöt vielä venyttelevät jäseniään. Vaikka nöyryytykset koetaan apupoikien vinkkelistä, ovat ilkeät pamputtajat aktiivinen ja ennen muuta hymyä huuleen liimaava osapuoli.

Kaameiden pomojen läpänheitto ja yleinen tunnelma ovat jonkin verran sukua Hangover-ryminöille. Rytmitys on löysempi, eikä tapahtumapaikkaa vaihdeta kuin niitä kuuluisia sukkia. Huumori ei samalla tavalla perustu jatkuvaan kiireeseen ja kohkaamiseen, vaan enemmän yksittäisiin sketseihin. Kerrontaa vaivaa staattisuus ja syklisyys, jotka ilmenevät kohtausten liejumaisena lojumisena ja samojen tilanteiden toistamisena.

Ajoittain aidosti lystikkäiden käskyttäjien naamakertoimilla markkinoitu Kaameat pomot on elokuvana täysin mannekiiniensa varassa. Kohtuullisen vaivattomasti, mutta sisällöllisesti väsyneesti loppuunsa etenevä tilannekomedia saa taalapinojen velvoittamana jatkoa, mutta lisärakennusta valetaan kovin huteralle perustukselle.

Blu-ray: Warner Bros.:n julkaisu sisältää teatterileikkauksen ja 8 minuuttia pidemmän Totally Inappropriate Editionin. 2.40:1 kuvasuhteella nähtävä anamorfinen laajakuva on perustasoa. DTS HD MA 5.1 –ääniraita hoitaa tehtävänsä, joka pääasiassa tarkoittaa sujuvaa dialogin toistoa. Extroiksi tarjotaan neljä mainosluontoista haastattelukollaasia sekä poistettuja kohtauksia.

Teksti: © 2012 Jouko Luhtala

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202