Huhupuhetta

Rumor Has It (2005)

  • 2

Sarah Huttinger on juuri kihlautunut ja lähtee tulevan aviopuolisonsa kanssa siskonsa häihin. Matkalla Sarah miettii sitoutumisen pelkoa, mutta se ei ole ainoa päänvaivaa tuottava asia. Sarah ei ymmär…

Lasse Lepola
julkaistu 2009-01-26 / päivitetty 11.06. klo 19:07

KUVA 2

Jennifer Aniston
Jennifer Aniston 

KUVA 1

Shirley MacLaine ja Mark Ruffalo
Shirley MacLaine ja Mark Ruffalo 

Huhupuhetta

Ohjaus Rob Reiner
Näyttelijät Jennifer Aniston, Kevin Costner, Shirley Maclaine, Mark Ruffalo, Mena Suvari, Mike Vogel
Maa Yhdysvallat
Pituus 96 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2005 Warner Bros. Pictures, Section Eight Ltd., Spring Creek Productions ja Village Roadshow Pictures

Sarah Huttinger (Jennifer Aniston) on juuri kihlautunut ja lähtee tulevan aviopuolisonsa kanssa siskonsa häihin. Matkalla Sarah miettii sitoutumisen pelkoa, mutta se ei ole ainoa päänvaivaa tuottava asia. Sarah ei nimittäin ymmärrä miksi hän eroaa niin paljon sukunsa muista edustajista. Hän kun on tumma ja muut vaaleita, isukki ajaa rauhallisesti ja hän itse kaahaa kuin heikkopäinen. Entä missä hänen äitinsä kävi viikkoa ennen papin aamenta? Olisiko siis mahdollista, ettei Sarah tietäisi oikean isänsä henkilöllisyyttä?

Sitkeä Hollywood huhu kertoo, että Charles Webbin kirjasta tehty elokuva Miehuuskoe pohjaisi todellisiin henkilöihin ja tapahtumiin. Tässä aikamme klassikossahan seurapiirirouva viettelee ja tuhoaa nuoren miehen perhesuhteet. Häähumun pyörteissä Sarah saa vihiä siitä, että kirjailija Webb olisi käyttänyt inspiraationaan juuri hänen perhettään. Se saattaisikin selittää paljon, joten Sarah päättää etsiä käsiinsä ”oikean elämän” Benjamin Braddockin, siis saman henkilön jota Dustin Hoffman aikoinaan ansiokkaasti tulkitsi.

Aitoon huhuun perustuva leffa nojaa vahvasti hurjaan tähtikaartiin: Tasapaksusti Sarahia tulkitsevan Anistonin rinnalla nähdään mm. Kevin Costner, Mena Suvari ja Mark Ruffalo. Sivuosassa piipahtaa myös Kathy Bates, joka toistaa (jälleen) hälläväliä -tädin roolia. Huomion varastaa kuitenkin lapsitähtenä pitkän uransa aloittanut Shirley MacLaine, joka tekee fantastisen suorituksen perheen ärjynä isoäitinä. MacLaine, joka ei välttämättä entuudestaan ole tuttu nuoremmille katsojille, pitää tarinaa elossa tylsinä hetkinä. Ja tylsiä hetkiä kyllä riittää eikä Rob Reinerin ohjauksesta saada aikaiseksi mitään huhua suurempaa.

Elokuvaan on piilotettu fanien mieliksi yhtä sun toista kivaa yksityiskohtaa, joista useimmat liittyvät Costnerin aikaisempiin elokuviin, mutta jätettäkööt ne jokaisen itsensä etsittäviksi. Kaiken kaikkiaan Huhupuhetta (Rumor Has It, 2005 Yhdysvallat) on jälleen yksi hyvä esimerkki kiinnostavasta ideasta, josta ei loppujen lopuksi saada irti ala-asteen kouluainetta enempää. Loppuun heitetään tuttu ja turvallinen ”anteeksi ja kiitos” -ratkaisu ja sillä hyvä. Kovasta yrityksestä huolimatta lopputulos on vain lämmittelyä Anistonin seuraavaan, astetta elämänläheisempään The Break-Up kertomukseen.

teksti: © 2007 Lasse Lepola

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

Jodie Comer ja Ryan Reynolds

Free Guy Lue arvio »

Liam Neeson ja Laurence Fishburne

The Ice Road Lue arvio »

Shailene Woodley ja Callum Turner

Ole niin kiltti, älä rakasta häntä Lue arvio »

Samuli Jaskio ja Petri Poikolainen

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia Lue arvio »

Lashana Lynch ja Daniel Craig

007 No Time to Die Lue arvio »

Alséni Bathily ja Lyna Khoudri

Gagarine - Kiertoradalla Lue arvio »

Matt Damon

The Last Duel Lue arvio »

Seidi Haarla

Hytti nro 6 Lue arvio »

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2022
ISSN 1798-7202