Hot Fuzz

Hot Fuzz (2007)

  • 4

Simon Pegg esittää Nicholas Angelia, Lontoon pätevintä ja tehokkainta kyttää. Hän pidättää pahiksia enemmän kuin kukaan muu ja hoitaa homman kuin homman omiin nimiinsä. Ylitehokas Angel saa muut polii…

julkaistu 2009-01-23 / päivitetty 09.06. klo 16:04

KUVA 3

Rynnällöä tekemässä ruokakauppaan
Rynnällöä tekemässä ruokakauppaan 

KUVA 2

Simon Pegg ja Nick Frost
Simon Pegg ja Nick Frost 

KUVA 1

Simon Pegg ja Nick Frost
Simon Pegg ja Nick Frost 

Hot Fuzz

Ohjaus Edgar Wright
Näyttelijät Simon Pegg, Nick Frost, Timothy Dalton
Maa Iso-Britannia, Ranska
Pituus 121 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2006 Big Talk Productions, Ingenious Film Partners (as Ingenious Film Partners 2 LLP), Studio Canal, Universal Pictures, Working Title Films

Amerikkalaiset toimintakomediat ottavat yleensä itsensä melko tosissaan, ja yllättävän usein niitä väännetään otsa kurtussa (esim. Beverly Hills kyttä 1-3, Rush Hour 1-3), joka on tehnyt koko genrestä hieman jähmeän ja mitättömän, jossa uudet innovaatiot ovat harvassa. Onneksi Briteissä sentään osataan! Edgar Wrightin ja Simon Peggin käsikirjoittama Hot Fuzz on kevyt ja tuore pieni toimintakomedia, jossa kierrätetään pilke silmäkulmassa kaikki mahdolliset genren kliseet varsin pelottomasti.

Simon Pegg (Shaun of the Dead, Mission Impossible 3) esittää Nicholas Angelia, Lontoon pätevintä ja tehokkainta kyttää. Hän pidättää pahiksia enemmän kuin kukaan muu ja hoitaa homman kuin homman omiin nimiinsä. Ylitehokas Angel saa muut poliisit näyttämään saamattomilta vätyksiltä, joten eipä aikaakaan, kun johtoporras siirtää pöyristyneen Angelin hoitamaan lainvalvontahommia pikkuriikkiseen Sandfordin kylään.

Sandford on unelias pieni kylä jossain keskellä Englannin maaseutua, ja tylsistynyt Angel meinaa tukehtua toimettomuuteensa. Yhtäkkiä kaikki kuitenkin muuttuu. Kylän ihmisiä alkaa kuolla toinen toistaan oudommissa ”onnettomuuksissa”. Vaikka kylän muut viranomaiset eivät huomaa onnettomuuksissa mitään epäilyttävää, Angelin vaisto kertoo, ettei kaikki ole kylässä kohdallaan. Hän alkaa parinsa Dannyn (Nick Frost) kanssa tutkimaan onnettomuuksia ja pian heille paljastuukin, ettei pieni englantilainen pikkukylä olekaan aivan niin idyllinen kuin ensi katsomalta saattaisi luulla.

Vuonna 2004 Wright ja Pegg kirjoittivat (ja jonka Wright ohjasi, kuten nytkin) yhdessä loistavan kauhukomedian nimeltä Shaun of the Dead, joka oli valitettavan vähälle huomiolle jäänyt riemukas brittiparodia zombie-elokuvista. Tällä kertaa kierrätykseen otetaan kaikki mahdolliset kliseet toimintaelokuvista. Koko elokuva on kuvattu karkeasti ja leikattu liioittelevan nopeaksi. Jokainen kikka on toiminta-elokuvien ystäville tuttu. Viittauksia riittää aina Tappavasta aseesta Bad Boysiin ja vaikka mihin. Ei tässä edellä mainittua genreä kuitenkaan mollata, vaan tekemisestä paistaa läpi tietynlainen lempeys.

Simon Pegg tekee hyvää työtä Angelina. Miehestä on kasvamassa hyvää vauhtia luotettava pääosanäyttelijä. Sivuroolissa Peggin hyvä ystävä Nick Frost on niinikään hyvässä vedossa ja tekee periaatteessa hyvin samanlaisen roolin kuin mitä hän teki Shaun of The Deadissa. Mielenkiintoista on nähdä vanha James Bond, Timothy Dalton, esittämässä kieron oloista kylän rikkainta miestä.

Teksti © 2008 Antti Honkala

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202