Blues Brothers 2000

Blues Brothers 2000 (1998)

  • 1

Kaikki alkoi joskus vuonna 1980 jossain räkäisessä kuppilassa ja myöhemmin Blues Brothers niitti mainetta. Siirrytään nyt 90-luvulle ja hajalla oleva bändi on saatava takaisin kokoon, edes yhdeksi kei…

julkaistu 2009-02-24 / päivitetty 14.06. klo 19:07

KUVA 1

Blues Brothers 2000
Blues Brothers 2000 

Blues Brothers 2000

Ohjaus John Landis
Näyttelijät Dan Aykroyd, John Goodman, Joe Morton, J. Evan Bonifant, Aretha Franklin, James Brown, B.B. King, The Blues Brothers Band
Maa Yhdysvallat
Pituus 123 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 1998 Universal Pictures.

Kylmät suihkut suoraan niskaan. Meinaanpa sitä, että tämä Blues Brothers 2000 (1997 USA) ei ollut ensimmäinen elokuva, joka olisi tarttunut mun käteen vuokraamossa. Ohjaaja John Landis ei ollut kovinkaan tuttu, tai oikeastaan en tunne vieläkään. Blues Brothers (ensimmäinen) oli myös masentava tai jotain sinnepäin, paha mennä sanomaan mitään, kun katsoin sen joskus pikku sällinä.

Kaikki alkoi joskus vuonna 1980 jossain räkäisessä kuppilassa ja myöhemmin Blues Brothers niitti mainetta. Siirrytään nyt 90-luvulle ja hajalla oleva bändi on saatava takaisin kokoon, edes yhdeksi keikaksi. Keikka paikaksi olisi saatava oma favourite-klubi, mutta mistä löytää kaikki bändin soittajat. Puhelimella soitellen pitkin Yhdysvaltojen osavaltioita ja lopulta koossa on suurin piirtein kaikki ja mukana on myös uutta verta. Ja eikun soittamaan encore.

Mainitsemisen arvoista asiaa elokuvasta on aika vaikea löytää. Ns. loppukohtaus on erittäin ruhtinaallinen ko. elokuvan faneille, mutta pelkkä faniuskaan ei uskoisi riittävän elokuvan mittaiseen kiinnostukseen. Jos pääasia on ollut vuonna 1980 tehdä bluesta ja elokuvaa niin reilut 15 vuotta myöhemmin vain blues soi, kehnosti. Ja muusta on turha puhuakin. Kyllä tälle vuosikymmenelle on muita vaikuttajia, kuin nämä tummapukuiset aurinkolasiset miekkoset, enkä nyt puhu Men in Black’stä.

teksti: © 1999 Raimo Miettinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2023
ISSN 1798-7202