Bad Teacher nauraa koulumaailman konservatiivisille arvoille.
Jos olet joskus vieraillut opettajahuoneessa, tunnistat Bad Teacherin herkulliset hahmot. Niiden avulla elokuva onnistuu viihdyttämään pari tuntia, mutta mitään mieleenpainuvaa kokemusta Bad Teacherilta on turha odottaa.
Elizabeth Halsey (Cameron Diaz) on tottunut elämään rikkaan miehensä varoilla. Kun suhde yllättäen päättyy, täytyy railakkaan Elizabethin palata yläasteen opettajaksi. Tämä kansakunnan kynttilä polttaa välitunnilla pilveä, piiloutuu pöytänsä alle taskumatin kanssa ja kavaltaa koulun varainkeruutempauksen tuoton.
Elizabethin lopullinen tavoite on iskeä itselleen uusi elättäjä, ja sopivasti koulussa aloittaakin sijaisopettajana rikkaan kellosuvun vesa Scott Delacorte (Justin Timberlake). Elizabethiin iskee silmänsä myös rento ja hauska – mutta valitettavasti köyhä – liikunnanopettaja Russel Gettis (Jason Segel).
Huumori elokuvaan syntyy jännitteestä, kun läpeensä opettajaksi kelpaamaton ja villi Elizabeth yrittää tehdä vaikutuksen patakonservatiivisiin ja yli-innokkaisiin opettajatovereihinsa. Scottin mukaan naisella on oikeus omaan vartaloonsa ja seksi käy ennen avioliittoa – paitsi jos kyse on abortista ja kunhan vaatteet pysyvät aktin ajan päällä. Amy Squirrel (Lucy Punch) osaa loputtoman määrän muka-hauskoja sanaleikkejä ja tuo oppilailleen omenat, koska oppii näiltä vähintään yhtä paljon kuin itse voi lapsille opettaa.
Huonoa opettajaa hauskempia ovatkin hyvät opettajat. Cameron Diaz on roolissaan mainio, mutta elokuvan varsinaisia tähtiä ovat Punch ja Timberlake.
Jotain Bad Teacherista jää silti uupumaan. Karikatyyrit ovat osuvia ja vitsit paikoin hulvattoman hauskoja, mutta kokonaisuus ei täysin vakuuta. Mitään yllättävää, uutta tai yrityksistä huolimatta edes todella törkeää elokuva ei tarjoa, vaikka käsikirjoituksessa olisi höystettynä Diazin ja Punchin kaltaisilla komedienneilla ollut aineksia parempaan.
Lisämateriaalina epäonnistuneita otoksia, muutama poistettu kohtaus sekä näyttelijöiden haastatteluita elokuva kulisseista. Lisämateriaalit palvelevat faneja, mutta kuten yleensä, poistetut kohtaukset on poistettu itse elokuvasta ihan hyvästä syystä.
Teksti © 2011 Tuija Pyhäranta
Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.
Lue lisää »Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?
Lue lisää »Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.
Lue lisää »Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.
Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.
PÄÄTOIMITTAJA