Autot 2

Cars 2 (2011)

| DVD
  • 2

Autot-elokuvan sympaattiset kaarat palaavat kehnossa jatko-osassa.

julkaistu 2011-11-23 / päivitetty 05.01. klo 17:05

KUVA 4

Autot 2
Autot 2 

KUVA 3

Autot 2
Autot 2 

KUVA 2

Autot 2
Autot 2 

KUVA 1

Autot 2
Autot 2 

Autot 2

Ohjaus John Lasseter
Näyttelijät Heikki Silvennoinen, Sami Uotila, Neil Hardwick, Jonna Järnefelt
Maa Yhdysvallat
Pituus 107 min
Ikäraja Sallittu kaikenikäisille
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©

Autot-elokuvan sympaattiset kaarat palaavat valkokankaalle kehnossa jatko-osassa. Tällä kertaa autojen kisailua kilpuriradoilla hankaloittaa rikollisvyyhti. Sekava ja vaikeaselkoinen dekkarijuoni tekee parituntisesta animaatiosta pitkäveteisen.

Salama McQueen kilpailee ensimmäistä kertaa elämässään kilpuriautojen
mestaruussarjassa, jossa ratkaistaan maailman nopeimman auton titteli. Kilpailu ei kuitenkaan suju odotusten mukaisesti, sillä uusi ympäristöystävällinen biopolttoaine aiheuttaa kilparadoilla onnettomuuksia.

Samalla hyväntahtoinen mutta hieman hölmö hinausauto Martti tempautuu mukaan kansainvälisten vakoilijoiden joukkoon selvittämään rikollisvyyhtiä. Ensimmäisestä elokuvasta poiketen Martti onkin jatko-osan pääroolissa.

Kun kisapaikat vaihtuvat, McQueen, Martti ja kumppanit pääsevät tutustumaan vieraisiin kulttuureihin. Japanissa geisha-autot ja kikattavat vessat sekoittavat pikkukylässä ikänsä asuneen Martin pään.

Aivan kuten ensimmäisessäkin elokuvassa, myös jatko-osassa on vahva kasvatuksellinen taustavire. Martti joutuu opettelemaan, miten vieraassa ympäristössä kannattaa käyttäytyä.

Toisaalta yhdysvaltalaisen elokuvan pahikset puhuvat venäläisittäin ja saksalaisittain, ja loppuratkaisu viittaa vahvasti siihen, että loput rikolliset taitavat olla kotoisin Arabian niemimaalta.

Tarina on monimutkainen ja runsas hahmokavalkadi sekä ontuva käsikirjoitus tekevät siitä vaikeasti seurattavan. Lapsia poliittisesti latautuneet juonenkäänteet jaksavat tuskin kiinnostaa sitäkään vähää.

Suomalaiset ääninäyttelijät tekevät kehnolle käsikirjoitukselle sen, mitä tehtävissä on. Erityisesti Heikki Silvennoinen on tamperelaisittain mokeltavana Marttina mainio. Kisaratojen selostajina Erkki Muskelipelinä ja Oskari Kaasarina kuullaan formulaselostaja Erkki Mustakaria ja Oskari Saarta.

Taitavatkaan ääninäyttelijät tai komea kolmiulotteinen tietokoneanimaatio eivät kuitenkaan jaksa kiinnostaa, jos taustalla on heppoinen tarina.

Elokuvan alussa esitetään Toy Story -lyhytelokuvaa, joka on yksinkertaisuudessaan sympaattisempi ja vetoavampi kuin Autot.

DVD: FS-Filmin julkaisussa anamorfinen laajakuva 2.39:1 ja ääniraitana Dolby Digital 5.1. Lisämateriaalina DVD:llä kaksi lyhytelokuvaa, Loma Havajilla ja Air Mater.

Teksti © 2011 Tuija Pyhäranta

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202