Wallander: Sellisti

Wallander: Cellisten (2009)

| DVD
  • 4

Kurt Wallander saa harmaita hiuksia itämafian rantauduttua Ystadiin. Kaunis sellisti on tapahtumien keskiössä.

Lasse Lepola
julkaistu 2009-11-03 / päivitetty 12.11. klo 20:08

KUVA 4

Sello ottaa lukua kun mafia iskee
Sello ottaa lukua kun mafia iskee 

KUVA 3

Syyttäjä Ahlsell pääsee kentälle
Syyttäjä Ahlsell pääsee kentälle 

KUVA 2

Viehättävän sellistin musisointi ei mafiaa hetkauta
Viehättävän sellistin musisointi ei mafiaa hetkauta 

KUVA 1

Wallander jäljittää itämafiaa
Wallander jäljittää itämafiaa 

Wallander: Sellisti

Ohjaus Stephan Apelgren
Näyttelijät Krister Henriksson, Lena Endre, Douglas Johansson, Mats Bergman, Sverrir Gudnason, Nina Zanjani, Magnus Roosmann, Sandra Stojiljkovic
Maa Ruotsi
Pituus 88 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2009 Yellow Bird Films ja FS Film Oy
  • Kuva 3
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p1-5">1</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Kurt Wallander (Krister Henriksson) on tunnetusti klassisen musiikin ystävä. Sattumalta hän ei siis ollut paikalla kun taitavan venäläissellistin auto räjähti konserttisalin parkkipaikalla taivaan tuuliin. On selvää, ettei iskua tehty pieleen menneen sellosoolon vuoksi, vaan aivan jostain muusta syystä. Siitä Wallander on päättänyt ottaa selvää.

Lonkerot ulottuvat tällä kertaa syvemmälle kuin ehkä koskaan aiemmin. Kaikki sellistin kanssa tekemisissä olevat joutuvat vaaraan. Myös Wallander. Tutkimuksissa paljastuu, että tällä kertaa tekemisissä ollaan vaarallisen ja häikäilemättömän itämafian kanssa. Tappokäskyt tulevat korkeimmalta mahdolliselta taholta. Mistään nappikaupasta ei siis voi olla kyse.

Vuoden 2009 viides Wallander jatkaa Varkaan viitoittamalla laatulinjalla. Kiitokset kuuluvat ohjat ottaneelle Stephan Apelgrenille, joka kiistattomasti todistaa olevansa tekijämiehiä. Apelgren on jälleen punonut Lars Lundströmin sujuvasta käsikirjoituksesta maukkaan rikosjännärin, josta löytyy Wallander-sarjan kaikki hyvät ominaisuudet kansainvälistä vivahdetta unohtamatta. Tiiviiksi paketiksi hiottu kokonaisuus pitää otteessaan.

Sellisti pääsee myöskin hämmästyttävän lähelle Henning Mankellin alkuperäisteoksia henkilöhahmojensa osalta. Krister Henrikssonin tulkinta paranee kuin hyvä vuosikertaviini. Henriksson onkin pitänyt lupauksensa uudistaa hahmoaan realistisempaan suuntaan. Sivuosahenkilöt pääsevät myös esiin ehkä paremmin kuin kertaakaan aikaisemmin. Tasaisemmin ainakin. Oman vivahteensa tuo myös Lena Endren esittämän Ystadin syyttäjän entinen heila, rikosetsivä Jens Riis (Magnus Roosmann), joka karauttaa kuvioihin omine mafiatutkimuksineen.

DVD: FS Filmin julkaisun kuvassa (1.78:1) on havaittavissa rakeisuutta, etenkin pehmeitä taustoja vasten. Aiemmissa osissa moista ei ole silmiin osunut. Ääniraidat (DD 5.1, DTS ES 6.1) sen sijaan ovat moitteettomia ja pientä tilaääntä on onnistuttu saamaan tarinan tueksi.

Lisämateriaaleina tutut Wallander-trailerit.

Katso myös: Wallander sarja 2009

Teksti: © 2009 Lasse Lepola

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202