Transporter 3

Transporter 3 (2008)

| BLU-RAY
  • 2

Luc Bessonin ja Robert Mark Kamenin kynäilemää kolmatta Transporter-elokuvaa tähdittää jälleen Jason Statham.

julkaistu 2009-05-21 / päivitetty 28.10. klo 08:08

KUVA 4

Jason Statham
Jason Statham 

KUVA 3

Robert Knepper
Robert Knepper 

KUVA 2

Natalya Rudakova
Natalya Rudakova 

KUVA 1

Jason Statham
Jason Statham 

Transporter 3

Ohjaus Olivier Megaton
Näyttelijät Jason Statham, Natalya Rudakova, François Berléand, Robert Knepper, Jeroen Krabbé
Maa Ranska
Pituus 98 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2008 Europa Corp, TF1 Films Production, Grive Productions Apipoulaï , Current Entertainment, Canal+, CinéCinéma ja Nordisk Film
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p00-5">00</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

BLU-RAY

Yhden miehen armeija Frank Martin (Jason Statham) palaa järjestyksessään kolmannessa Transporter – elokuvassa jälleen ratin taakse. Tällä kertaa hän tekee sen pakon edessä, kädessään ranneke, joka räjähtää jos hän menee yli 25 metrin päähän autostaan. Kuljetettavan paketin virkaa toimittaa pitkäsäärinen ja sähäkkä Valentina (Natalya Rudakova), Ukrainan ympäristöministerin kidnapattu tytär. Kiristyksen taustalla on Robert Knepperin luotsaaman roistojoukkion tarkoitus kipata muutama laivallinen vaarallisia ongelmajätteitä Ukrainaan. Parin päivän kruisailu ympäri Eurooppaa hurahtaa taaka-ajoissa, lähitaistelussa ja hankalan Valentinan höpöttelyä kuunnellessa, mutta missään vaiheessa ei oikeastaan selviä, mihin pahikset oikeastaan tarvitsevat koko Frank Martinia, joka vain laittaa kapuloita rattaisiin yli-inhimillisillä ajo- ja selviytymistaidoillaan.

Perustavanlaatuinen motivaatio-ongelma ja haukotuttavan ennalta-arvattava juoni saavat Transporter 3 -elokuvan vaikuttamaan lähinnä rahastukselta. Elokuvan käsikirjoittajat Luc Besson ja Robert Mark Kamen eivät missään nimessä yllä sarjassaan ensimmäisen Transporterin tasolle. Vitsit ovat laimeita, hahmojen toiminta kliseistä ja tapahtumat väkinäisesti läpivietyjä. Ohjauskaan ei vakuuta. Ranskalaisohjaaja Olivier Megaton keskittyy lähinnä hyödyntämään kaikkia mahdollisuuksia esitellä Jason Stathamin treenattua torsoa ja kiiltäviä autoja. Taistelukohtaukset on ohjattu käyttämällä nopeita leikkauksia näyttelijöiden taitojen ja kekseliäiden liikkeiden sijasta. Välillä on lisäksi sorruttu ärsyttävään tapaan ympätä kohtauksiin välähdyksiä menneisyydestä. Parhaimmin toteutettujen ajokohtaustenkin terä kilpistyy vastavuoroisesti kohtiin, joissa on hyödynnetty hämmästyttävän tökeröä trikkikuvaa.

Jason Statham on toki äijä, siitä ei ole epäilystäkään. Muutamissa paikoin heppu pääsee kuin pääseekin tylyttämään tavaramerkikseen muodostuneella tavalla. Lisäksi harva kaljuuntuva brittimies on yhtä miellyttävää katsottavaa silmälle. Kuitenkin elokuvissa kuten Transporter 3 Stathamin karisma ei enää yksin riitä koko katselukokemuksen pelastamiseen. Lisäksi puutteellinen juoni ja dialogin tylsyys korostavat näyttelijän tapaa esittää kutakuinkin samaa roolia jokaisessa tähdittämässään elokuvassa. Natalya Rudakova on toisessa pääroolissa vähintäänkin ärsyttävä, vaikka juuri tälle hahmolle on jopa annettu muutama oivaltava murjaisu.

Transporter 3 ei koskaan oikein pääse täyteen vauhtiin, vaikka paikoin tähän potentiaalia olisikin. Elokuvan lässäyttää pannukakuksi viimeistään suhteellisen mitäänsanomaton soundtrack. Kokonaisuutena elokuvasta huokuu panostamisen ja kekseliäisyyden puute, vaikka epäilemättä moni tarttuu tähän elokuvaan vuokraamossa kaikesta kritiikistä huolimatta. Toiveisiin peilautuu ensimmäisen Transporterin muisto.

BLU-RAY: Nordisk Filmin julkaiseman Transporter 3 -elokuvan 2.35:1 kuvasuhteen teräväpiirtolaajakuva on selkeä ja hyvälaatuinen. DTS-HD Master Audio 5.1. ei kenties pääse toteuttamaan aivan täyttä potentiaaliaan äänisuunnittelun vuoksi tai joka kodin laitteistoilla, mutta kuulostaa toki varsin hyvältä. Julkaisussa ei ole valitettavasti mukana lainkaan lisämateriaalia.

Teksti: © 2009 Marjo Eskola

Seuraa meitä

PINNALLA

Mank

| Netflix | 19.01.

Hullu ja masentunut Hollywood synnytti Citizen Kanen, jonka myyttinen auteur saa Fincheriltä isällisen avokämmenen.

Lue lisää »

Wendy

| DVD | 27.02.

Peter Panin päivitys kaivaa keijupölyn alta keskiöön tarinamallin eksistentiaaliset väristykset aikuistumisesta.

Lue lisää »

Kesämaa

| Blu-ray | 04.02.

Kotoilun lämmin ja pehmeä kaima The Blitzin ajoilta maalaa miedon lesbosuhteen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

Follow Me

| Blu-ray | 31.03.

Somen sairaalloisuuteen herättelevässä pakohuoneessa eivät palaset loksahda paikoilleen.

Lue lisää »

After We Collided

| DVD | 03.05.

Nuorten aikuisten Fifty Shades of Greyssä tapellaan ja nussitaan, mutta mitään ei tapahdu.

Lue lisää »

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

Amit Rahav ja Shira Haas

Unorthodox - harvinaislaatuinen hasididraama erilaisesta nuoresta huomioi hienosti historian Lue arvio »

Caleb Landry Jones ja Henry Hughes

The Outpost Lue arvio »

Gerard Butler

Greenland Lue arvio »

Russell Crowe

Rattiraivo Lue arvio »

Gugu Mbatha-Raw ja Gemma Arterton

Kesämaa Lue arvio »

Devin France

Wendy Lue arvio »

Inja Zalta, Emilia Ares ja Ronen Rubinstein

Follow Me Lue arvio »

Josephine Langford ja Hero Fiennes Tiffin

After We Collided Lue arvio »

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202