Sentinel, The - Salaliitto

The Sentinel (2006)

| DVD
  • 2

Salaisessa palvelussa ei milloinkaan ole ollut petturia. Paitsi nyt. Tutkimukset johtavat agentti Pete Garrisonin (Michael Douglas) kotiovelle.

Lasse Lepola
julkaistu 2009-02-10 / päivitetty 10.06. klo 18:06

KUVA 2

Michael Douglas ja Kim Basinger
Michael Douglas ja Kim Basinger 

KUVA 1

Michael Douglas, Kiefer Sutherland ja Eva Longoria
Michael Douglas, Kiefer Sutherland ja Eva Longoria 

Sentinel, The - Salaliitto

Ohjaus Clark Johnson
Näyttelijät Michael Douglas, Kiefer Sutherland, Eva Longoria, Martin Donovan, Kim Basinger
Maa Yhdysvallat
Pituus 108 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2006 20th Century Fox, Regency Enterprises, Further Films, Dune Entertainment, Epsilon Motion Pictures, Major Studio Partners ja New Regency Pictures
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p3-5">3</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Yhdysvaltain presidentin ”henkivartijat” eli Salainen palvelu on tunnettu pilkun tarkasta toiminnastaan. Tässä organisaatiossa ei milloinkaan ole ollut petturia. Paitsi nyt. Tutkimukset johtavat agentti Pete Garrisonin (Michael Douglas) kotiovelle. Kollega David Breckinridge (Kiefer Sutherland) on vakuuttunut Garrisonin syyllisyydestä, huolimatta siitä, että kyseessä on arvostettu agentti, joka on ottanut luodin presidentin puolesta. Garrison katsoo parhaimmaksi paeta ja käynnistää omat tutkimukset puhdistaakseen maineensa ja estääkseen jälleen yhden presidentin salamurhan.

Hyvin pian ensimmäisten kohtausten jälkeen käy selväksi miksi The Sentinel – Salaliitto on todennäköisimmin päässyt tuotantoon: Kyseessä lienee ikuisten pikkupoikien, Douglasin ja Sutherlandin, pitkään kypsytetty haave seikkailla osana Salaisen palvelun maailmaa. Toinen selitys voisi olla, että Salainen palvelu on ”tilannut” jonkinlaisen imagon nostatus videon. Oli vastaus mikä hyvänsä, niin trilleriksi The Sentinel on heiveröinen. Sivujuoneksi kyhätty presidentin vaimon ja etuvartion luottomiehen romanssi puolestaan herättää suurta hilpeyttä. Jääkin hieman epäselväksi, onko romanssin paljastaminen terroristien salainen ase? Sekavuus ei suinkaan jää tähän, vaan matkan varrelle on heitelty kohtauksia, joilla ei ole mitään käyttöä muiden tapahtumien kanssa. Myös merkilliset ”uutisvälähdykset” pitkin poikin elokuvaa luovat ahdistusta katsojassa.

Hollywoodissa on meneillään sukupolven vaihdos. Nykyikonit, joihin lasken kuuluvaksi myös Michael Douglasin, ovat ikääntymässä ja sekös paistaa tästäkin elokuvasta. Douglas ei (taaskaan) yllä lähellekään parastaan. Ainoastaan tutun käheä puhetyyli muistuttaa vanhoista hyvistä ajoista. Onkin kulunut jo ikuisuus siitä, kun Douglas viimeksi teki hyvän roolivalinnan, itse suorituksesta puhumattakaan. Muutkin näyttelijät, Sutherland mukaan lukien, ovat menneet huonon roolittajan miinaan: Sutherlandista tulee auttamatta mieleen kaksnelosen Jack Bauer ja presidenttinä tapittava David Rasche on edelleen ilmetty Moukarimies. Nämä ovat asioita, joille ei vain enää jälkikäteen voi mitään.

DVD: Lisämateriaalia dvd:llä näyttäisi ensisilmäyksellä olevan reilusti, mutta tosiasiassa sekin on vain puhdasta salainen palvelu-uhoa. Vaihtoehtoinen loppukohtaus, joka onneksi on jätetty itse elokuvasta pois, on jo surullista seurattavaa. Puolikas tähteä yrityksestä, toinen puolikas Salaisen palvelun arkirutiinien esittelystä ja loput itse elokuvalle.

teksti: © 2007 Lasse Lepola

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202