The Music Never Stopped

The Music Never Stopped (2011)

| Blu-ray
  • 4

Suurisydämisen elokuvan keskiössä on paranemisen voiman löytyminen musiikin kautta.

julkaistu 2012-03-23 / päivitetty 11.11. klo 10:10

KUVA 4

Deadheads
Deadheads 

KUVA 3

Lou Taylor Pucci ja J.K. Simmons
Lou Taylor Pucci ja J.K. Simmons 

KUVA 2

Lou Taylor Pucci ja Julia Ormond
Lou Taylor Pucci ja Julia Ormond 

KUVA 1

Black Sheep keikalla
Black Sheep keikalla 

The Music Never Stopped

Ohjaus Jim Kohlberg
Näyttelijät J.K. Simmons, Cara Seymour, Lou Taylor Pucci, Tammy Blanchard, Julia Ormond, Mía Maestro, Max Antisell
Maa Yhdysvallat
Pituus 105 min
Ikäraja sallittu
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p2-5">2</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

Blu-ray

Psyyken ja fyysisen olotilan välistä yhteyttä ihmetellään tositapahtumiin ja Oliver Sacksin kirjaan perustuvan tarinan kautta, jossa 60-luvun lopulla vanhempiensa kanssa välit katkaissut Gabriel (Lou Taylor Pucci) löytyy parikymmentä vuotta myöhemmin kadulta hortoilemasta. Aivovamman vuoksi Gabriel ei kykene muodostamaan uusia muistoja, mutta herää henkiin apaattisesta tilastaan kuulleessaan nuoruutensa aikaista musiikkia.

Samalla sukupolvien ristiriitatilanteessa aikanaan tulehtuneet isän (J.K. Simmons) ja pojan välit alkavat hiljalleen elpyä kun Gabriel tutustuttaa konservatiivisen isänsä The Grateful Deadin, Bob Dylanin, Buffalo Springfieldin ja muiden Vietnamin sotaa ja amerikkalaista keskiluokkaista yhteiskuntaa kritisoineiden artistien musiikkiin ja sen kautta kanavoituneeseen hippi-ideologiaan.

Vaikka elokuva on myös osuva aikalaisviittaus amerikkalaisessa yhteiskunnassa 60-80 -lukujen välisenä ajanjaksona tapahtuneista ydinperheen arvojen, luokkaideologian ja työnjaon muutoksista ja jupeiksi kasvaneista kukkaislapsista (Sacksin kirjakin on osuvasti nimetty The Last Hippie) ovat keskeisintä silti henkilökohtainen kokemus, inhimillinen yhteys ja muistoihin kiinnittyminen, jota musiikki voi tarjota.

Draamassa on nautinnolliset ainekset niille, joita rock-musiikki ja sen kumouksellinen voima kiehtovat sekä niille, jotka arvostavat hyvin näyteltyjä, tunteisiin juuri optimaalisella tasolla vetoavia hahmoja, joiden kohtalo jaksaa kiinnostaa kerronnan temmon hitaudesta huolimatta tai senkin ansioista.

Esikoisohjauksena Jim Kohlberg on tehnyt The Music Never Stopped -elokuvalla lupaavaa jälkeä, joka ei kikkaile tai kursaile vaan hyödyntää täysillä parhaat voimavaransa eli näyttelijänsä sekä musiikin, joka on enemmän kuin joukko nuotteja.

Teksti: © 2012 Marjo Eskola

Blu-ray: Julkaisussa on 1080p HD-laajakuva ja äänivaihtoehtoina DTS HD MA 5.1 ja DD 5.1 / 2.0. Ekstroina trailereita ja kuvasarja elokuvasta. Jonkinlaista lisäarvoa julkaisuun olisi voinut tuoda esimerkiksi pieni vilkaisu ajan ilmiöihin, musiikkiin ja poliittiseen ilmastoon siitäkin huolimatta, että esimerkiksi hippiliike ja Vietnamin sota ovat molemmat jo nykyisellään paljon populaarikulttuurissa käsiteltyjä aiheita.
Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202