Goods, The - Live Hard, Sell Hard

The Goods - Live Hard, Sell Hard (2009)

| DVD
  • 1

Entouragesta tuttu Jeremy Piven kohlaa autokauppiaana luokattomassa farssissa, joka oli vieläpä floppi.

Anton Vanha-Majamaa
julkaistu 2010-04-27 / päivitetty 09.06. klo 15:03

KUVA 3

Ed Helms, Alan Thicke
Ed Helms, Alan Thicke 

KUVA 2

Hupaa lentokoneessa
Hupaa lentokoneessa 

KUVA 1

Ving Rhames, Jeremy Piven, David Koechner ja Kathryn Hahn
Ving Rhames, Jeremy Piven, David Koechner ja Kathryn Hahn 

Goods, The - Live Hard, Sell Hard

Ohjaus Neal Brennan
Näyttelijät Jeremy Piven, Ving Rhames, James Brolin, Kathryn Hahn, Ed Helms, Will Ferrell
Maa Yhdysvallat
Pituus 86 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2009 Gary Sanchez Productions ja FS Film.
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p00-5">00</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

The Goods - Live Hard, Sell Hard

Ben Selleckin (James Brolin) autokauppa on konkurssin partaalla, ja viimeisenä oljenkortena biilimoguli palkkaa kovamaineisen, autoalan “palkkatappajista” koostuvan kolleegion auttamaan kaupustelussa. Ryhmää johtaa Don “The Goods” Ready (Jeremy Piven), elämänsä autoalalle omistanut kaupparatsu, jonka kanssa seuraavat Jibby Newsome (Ving Rhames), Brent Gage (David Koechner) ja Babs Merrick (Kathryn Hahn).

Ryhmittymä saa viikonlopun aikaa nostaa pulju suosta – mikäli parkkipaikka ei tyhjene autoista, päätyy konkurssipesäke kilpailevalle yrittäjälle (Alan Thicke), jonka poika Paxton (Ed Helms) odottaa innolla voivansa vallata autokaupan tilat “miesbändinsä” treenikämpäksi. Lusikkansa soppaan pistää myös Selleckin tytär ja Paxtonin kihlattu, Ivy (Jordana Spiro), johon Don iskee silmänsä.

Ohjaaja Neal Brennan on hankkinut kannuksensa nerokkaan Dave Chappelle Show’n käsikirjoittajana ja ohjaajana. The Goods – Live Hard, Sell Hard on kuitenkin lähempänä kynäilijöidensä Andy Stockin ja Rick Stempsonin aiempaa projektia, Ball’s Outia. Tarina kulkee vailla minkäänlaista rytmiä, luokattomien irtogagien ja itsetietoisen sisäpiireilyn voimin. On hyvin kuvaavaa, että tuottaja Will Ferrell tekee cameon. Tuttuja kasvoja saman koomikkoleegion parista ovat myös Helms ja Koechner, jotka tosin ovat joskus jopa hauskoja. Vaan eivät nyt.

Entouragen Ari Goldiksi leimautunut Jeremy Piven vetää omahyväisen pääroolinsa vasurilla, ikään kuin mies olisi jo tekovaiheessa tajunnut mihin onkaan mukaan lupautunut. The Goods on jo ideatasolla toivottoman köyhä, kun autokauppaan ei edes yritetä suhtautua itseironisella otteella. Amerikkalaisen konsumerismin huipentuma, bensasyöpön citymaasturin päivittäminen uuteen parin vuoden välein, luetaan nyt itsestäänselvyydeksi jota ei edes haluta tökkiä.

Mieluummin nauretaan kehareille, törkypuheisille vanhuksille ja kiinalaisille. Iljettävin vitsi liittyy 10-vuotiaaseen poikaan aikuisen miehen kropassa. Seksiriippuvainen Babs ottaa tavoitteekseen vietellä pojun sänkyyn keinolla millä hyvänsä. Eipä ihme, että elokuva floppasi lippuluukuilla.

DVD: FS Filmin julkaiseman DVD:n kuva (anamorfinen 1.78:1-laajakuva) ja ääni (DD 5.1) ovat kiitettävän laadukkaita. Ei lisämateriaalia.

Teksti: © 2010 Anton Vanha-Majamaa

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202