Cell 2, The

The Cell 2 (2009)

| DVD
  • 1

Psyykkisiä kykyjä omaava nainen metsästää sarjamurhaajaa Tim Iacofanon ohjaamassa kauhuelokuvassa.

Sampo Bergman
julkaistu 2009-08-21 / päivitetty 21.08. klo 21:09

KUVA 4

Bart Johnson johtaa swatteja
Bart Johnson johtaa swatteja 

KUVA 3

Amee Walden tappajan vankina
Amee Walden tappajan vankina 

KUVA 2

Chris Bruno ja Tessie Santiago metsästävät murhaajaa
Chris Bruno ja Tessie Santiago metsästävät murhaajaa 

KUVA 1

Tessie Santiago
Tessie Santiago 

Cell 2, The

Ohjaus Tim Iacofano
Näyttelijät Tessie Santiago, Chris Bruno, Bart Johnson, Frank Whaley
Maa Yhdysvallat
Pituus 94 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2009 New Line Cinema, Strategic Film Partners, Silverstein/Barder Company ja FS Film
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p2-5">2</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Vuonna 2000 valmistunut The Cell oli sarjamurhaajan mielenmaisemaa pintapsykologisesti maalaileva kauhutrilleri, joka saavutti osittaista suosiota taiteellisen surrealistisilla unikohtauksillaan. Nyt, yhdeksän vuotta myöhemmin, julkaistu jatko-osa yrittää rahastaa dollarinsa takaisin esikoisosan nimellä. Nimen lisäksi mitään muuta yhteistä näillä kahdella elokuvalla ei olekaan.

Maya (Tessie Santiago) on erikoiskykyjä omaava nainen, joka pystyy astumaan ihmisten alitajuntaan heidän käsittelemiensä esineiden kautta. Kyseisen taidon Maya omaksui, kun hän joutui mielipuolisen sarjamurhaajan Cuspin uhriksi. Cusp tappoi ja herätti Mayan henkiin kuusi kertaa, kunnes uskoi tämän kuolleen lopullisesti. Maya kuitenkin selviytyi, mutta hänen aivotoimintansa koki muutoksen, joka johti psyykkisten kykyjen heräämiseen.

Vuosia myöhemmin nuorten naisten silvottuja ruumiita alkaa löytyä, ja merkit viittaavat taas Cuspiin. Maya alkaa selvittämään tapauksia yhdessä paikallisen poliisin (Chris Bruno) kanssa, jonka oma siskontytär on joutunut Cuspin vangitsemaksi. Kaksikolla on vain rajallisesti aikaa saada tappaja kiinni, ennen kuin tyttö kokee julman kohtalon. Ovelan murhaajan lisäksi ongelmia tutkimuksissa aiheuttaa FBI:n ylimielinen agentti Skylar (Bart Johnson).

Pienellä budjetilla ja rajallisella aikataululla kokoon kyhätty elokuva hylkää ykkösosan tarjoaman mielikuvituksellisen unimaailman, ja työntää tilalle kliinisen kissa-hiiri-leikin. Huppupäinen henkilö silpoo ja sähköistää kirkuvia neitokaisia hengiltä ilman, että toimenpiteille tai tappajan motiiveille tarjottaisiin mitään lähtökohtaista selvitystä. On vain umpipaha murhaaja sekä häntä metsästävä kaksikko. Yksinkertaisen juonikuvion varassa voidaankin sitten juoksuttaa persoonattomia hahmoja ympäri lumista Salt Lake Cityä ja tarjoilla merkityksettömiä maisemakuvia. Kun puolenvälin kohdalla murhaajan todellinen henkilöllisyys paljastetaan, kadottaa elokuva viimeisetkin mielenkiinnon rippeet.

Ohjaaja Tim Iacofano tekee niin hyvää jälkeä, kuin mitä tasapaksujen Tv-sarjojen jaksoja ohjannut henkilö nyt yleensä voi tehdä. Välillä leikitään parilla surrealistisella kuvaotoksella, joiden kohdalla efektipuoli on päässyt näpräämään koneiden kanssa. Jälki on halpaa ja heppoista. Rivinäyttelijöiden joukko ei suorituksillaan vakuuta missään vaiheessa.

Elokuvan miehiseen K-18 ikärajaan on suositeltavaa suhtautua varauksella. Kidutuskauhun veriarvot ovat hyvin matalat, ja muutenkin kyseisen tyylin merkkiteokset ovat tehneet temput kymmenen kertaa näyttävämmin. Todelliset gorehoundit lähinnä nukahtavat elokuvan ääreen.

Cell 2 on ponneton tusinafilmi, jollaisia vuokraamojen hyllyt ovat väärällään. Itseään kunnioittavat kauhudiggarit kiertävät leffan kaukaa, ja muidenkin olisi syytä harkita vielä kertaalleen, ennen kuin elokuvan mukaansa nappaavat.

DVD: FS Filmin julkaiseman dvd on laadukasta jälkeä. Anaforminen widescreen 1.78:1 on kuvalaadullisesti pääasiassa terävää ja laadukasta. Äänimaisemaa toistavat hyvin soivat DD 5.1, tai vaihtoehtoisesti DD 2.0 ääniraidat.

Lisämateriaalina toimii puolituntinen “The Cell 2 Behind the Scenes” kooste. Yllättävänkin informaatiopitoinen pätkä sisältää haastatteluja ohjaajalta, käsikirjoittajilta, näyttelijöiltä, stuntkoordinaattorilta, efektitiimiltä ja äänimieheltä.
Vaikka kooste on miellyttävämpää katsottavaa kuin itse pääfilmi, jäävät haastattelut turhan usein tarpeettomaksi ylistämiseksi superlatiiveja säästelemättä. Kukkona tunkiolla palloilee Bart Johnson, joka on erehtynyt luulemaan itseään hassunhauskaksi supliikkimieheksi.

Lisämateriaali on tekstitetty suomeksi

Teksti: © 2009 Sampo Bergman

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202