Taken 2 jää kauas ensimmäisen osan toiminnasta ja jännityksestä.
Liam Neeson jatkaa toimintatähden uraansa Bryan Millsina. Tuntuu oudolta, että jatko-osa tehtiin vasta neljä vuotta Takenin jälkeen. Toivottavasti koko sitä aikaa ei ole hiottu käsikirjoitusta, sillä tarina on varsin ryhditön.
Tällä kertaa toiminta ei yllä samalle tasolle ensimmäisen osan kanssa ja jännityskin on minimissä. Bryan Millsin kiinni jääminen on huono lähtökohta elokuvalle, jonka konsepti on nimenomaan esitellä perheenpään taitoja vihollisten niittaamisessa.
Taken 2:n ongelma on myös Rade Serbedzijan esittämän vihollishahmon kostotarina Millsin perhettä vastaan. Uhrien – tässä tapauksessa vihollisten – näkökulmaa ei mietitä edes ohimennen.
Istanbulin asukkaat eivät ole kovin teräviä, sillä ketään ei näytä kiinnostavan talojen katoilla viskotut käsikranaatit. Eikä sivullisia uhreja tietenkään synny.
Lisämateriaaleissa lyhyt Making of -dokumentti, poistettuja kohtauksia, julistegalleria ja harvemmin toimintaelokuvien kyljessä nähty pilalle menneiden otosten ketju, joka hymyilyttää, mutta ei viihdytä aivan loppuun asti.
Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.
Lue lisää »Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?
Lue lisää »Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.
Lue lisää »Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.
Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.
PÄÄTOIMITTAJA