Take Me Home Tonight

Take Me Home Tonight (2011)

| Blu-ray
  • 3

Topher Grace ja Anna Faris bilettävät kasaritunnelmissa coming of age -komediassa.

julkaistu 2011-12-30 / päivitetty 04.01. klo 16:04

KUVA 4

Michelle Trachtenberg
Michelle Trachtenberg 

KUVA 3

Topher Grace ja Teresa Palmer
Topher Grace ja Teresa Palmer 

KUVA 2

Teresa Palmer
Teresa Palmer 

KUVA 1

Take Me Home Tonight
Take Me Home Tonight 

Take Me Home Tonight

Ohjaus Michael Dowse
Näyttelijät Topher Grace, Anna Faris, Teresa Palmer, Dan Fogler, Chris Pratt, Michael Biehn, Lucy Punch, Michelle Trachtenberg
Maa Yhdysvallat/Saksa
Pituus 97 min
Ikäraja 15 vuotta
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©
  • Kuva 5
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p00-5">00</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

Blu-ray

Estotonta huumeiden käyttöä, jättikampauksia, stadionrockia ja villejä bileitä. Hauska ja värikäs Take Me Home Tonight on kuin rakkauskirje kuolemattomalle 80-luvulle ja sen suosituimmille populaarikulttuurin ilmiöille. Leffa on saanut nimensäkin Eddie Moneyn ja Ronnie Spectorin kuuluisasta kasariraidasta.

Tematiikaltaan hieman John Hughesin klassisiksi muodostuneita teinikuvauksia muistuttava tarina seuraa jo collegesta valmistuneiden nuorten itsensä etsimistä ympäristön, ikätovereiden ja vanhempien mahdottomalta tuntuvien vaatimusten ristipaineessa. Eihän se sentään ole soveliasta, että tuore MIT:n kasvatti Matt (elokuvan kirjoittamisestakin osaltaan vastannut Topher Grace) työskentelee paikallisen ostarin videovuokraamossa. Varsinkaan, kun high school –aikojen hohdokkain tyttö Tori (Teresa Palmer) on palannut kaupunkiin, ja vaikuttaa jatkaneen menestystään myös työelämässä. Veistä haavassa kääntää Mattin sisko Wendy (Anna Faris), jonka oma elämä on kääntymässä juuri sen kaltaiseksi menestystarinaksi, jota vanhemmat myös Mattille toivovat.

Yhden taianomaisen kotibile-illan aikana lukiovuosina lujaan pinttyneet kastit kuitenkin sekoittuvat, mutta onnistuuko Matt voittamaan unelmien tyttönsä puolelleen illan aikana kutomastaan valheiden verkosta huolimatta?

Take Me Home Tonight on valovoimaisten nuorten tähtien juhlaa. Vaihtelevan laatuisen komedian parissa lähes koko uransa luoneet Topher Grace ja Anna Faris eivät välttämättä enää iältään kuulu teinileffojen vakiokalustukseen, mutta ovat silti sympaattisia kasvukipuisina sisaruksina.

Tuore kasvo Teresa Palmer on raikkaasta karismastaan päätellen Gracen ja Farisin kaltaisten nuorisosuosikkien manttelinperijä. 80-luvulla ikonisimmat roolinsa muun muassa Terminator – Tuhoajassa (1984) ja Aliens – Paluussa (1986) vetänyt Michael Biehn vilahtaa kaksosten lujana mutta vain hyvää tarkoittavana isänä.

Take Me Home Tonight on jo hyvinkin tutuksi kuluneesta rakenteestaan huolimatta reilusti plussan puolelle jäävä kokonaisuus. Elokuvaan rakennettu 80-luvun maailma ja kyseisen vuosikymmenen tyylillinen vaikutus luovat illuusion siitä, että leffa olisi myös tehty 80-luvulla.

Blu-ray: Universalin julkaisussa 1080p HD-kuva, kuvasuhteena 2.40:1. Ääniraitana DTS-HD Master Audio 5.1. Levy on teknisesti hienolaatuinen, mutta lisämateriaalit puuttuvat.

Teksti: © 2011 Kreeta Korhola

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202