Red Hill

Red Hill (2010)

| DVD
  • 2

True Blood-sarjan Ryan Kwanten tähdittää australialaista toimintaelokuvaa, jossa on länkkärityyliä.

julkaistu 2011-03-01 / päivitetty 01.03. klo 18:06

KUVA 3

Kwanten ja Steve Bisley
Kwanten ja Steve Bisley 

KUVA 2

Ryan Kwanten
Ryan Kwanten 

KUVA 1

Ryan Kwanten
Ryan Kwanten 

Red Hill

Ohjaus Patrick Hughes
Näyttelijät Ryan Kwanten, Steve Bisley, Tommy Lewis, Claire van der Boom
Maa Australia
Pituus 95 min
Ikäraja 15 vuotta
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p00-5">00</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Ensikertalaisohjaaja Patrick Hughesin Red Hill on Australian takamaille sijoittuva länkkärihenkinen tarina nuoresta poliisista, jonka ensimmäinen työpäivä uudella paikkakunnalla saa hengenvaarallisen käänteen. HBO:n True Blood –vampyyrisarjasta tuttu Ryan Kwanten vetää pääosan mukiinmenevästi, mutta täysin sujuvasti TV-tähti ei vielä kokonaista elokuvaa harteillaan kanna.

Shane Cooper (Kwanten) muutti vaimonsa Alicen (Claire van der Boom) kanssa suurkaupungin hälinästä Red Hillin maaseutukylään perustaakseen perheen. Ensimmäinen päivä uuden paikkakunnan poliisilaitoksella on kuitenkin kaikkea muuta kuin vaaraton ja rauhaisa. Kylää vuosia aikaisemmin terrorisoinut murhaaja Jimmy Conway (Tommy Lewis) on paennut vankilasta ja ottanut suunnakseen Red Hillin. Kostonhimoisen ja aseistetun murhamiehen pysäyttämisestä tulee vuorokauden kestävä kissa ja hiiri –leikki, jonka raadollisuutta korostaa kaukana kaikesta oleva tapahtumapaikka.

Tarinan keskeisimmäksi elementiksi muodostuu häikäilemätön tappaja Jimmy Conway, joka on vanhoissa lännenelokuvissa nähtyjen pahiksien tapaan mystinen ja äärimmäisen vähäpuheinen. Kasvoja rumentavine palovammoineen Conway on uhkaavan näköinen murhaaja, mutta hurjan ulkomuodon tärkein tehtävä onkin harhauttaa pinnan alla kuplivilta tapahtumilta.

Miljööltään suppea ja käsikirjoitukseltaan tylsähkö elokuva yrittää hakea lisäulottuvuuksia esimerkiksi nuoren Shanen edesottamuksista elämässä, jonka hän ennen Red Hilliin siirtymistä jätti taakseen, mutta perhedraama ja työ suurkaupungin poliisina jäävät pintaraapaisuiksi sekavan ammuskelun dominoidessa leijonanosan elokuvasta.

Toiminta ei juuri varsinkaan pimeissä yöolosuhteissa pääse sykähdyttämään, ja henkilöhahmot onnistuvat pysymään yhtä etäisinä alusta loppuun. Pikkukaupungin luoma klaustrofobinen tunnelmakin toimii vain paikoittain.

DVD: Elokuvan on julkaissut FS Film. Kuva (16:9 anaforminen laajakuva 2.40:1) on selkeä, ääni (Dolby Digital 5.1) niinikään laadukas. Ei ekstramateriaalia.

Teksti: © 2011 Kreeta Korhola

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202