Pi pi pil... Pilleri

Pi pi pil... Pilleri (1982)

| DVD
  • 1

Pi pil pil… Pilleri on komedia lemmenhaluja nostattavasta pilleristä, jonka nautittuaan ”körmimään” on päästävä vaikka väkisin.

Nanna Yli-Hukka
julkaistu 2009-05-03 / päivitetty 23.08. klo 17:05

KUVA 4

Psykofysiatri Reima Raitismieli
Psykofysiatri Reima Raitismieli 

KUVA 3

Professori Viktor Valpas ja pillerin synty
Professori Viktor Valpas ja pillerin synty 

KUVA 2

Tiina Tuomisto ja Virpi Miettinen
Tiina Tuomisto ja Virpi Miettinen 

KUVA 1

Epäonnistunut ryöstö
Epäonnistunut ryöstö 

Pi pi pil... Pilleri

Ohjaus Frank Siponen (=Visa Mäkinen)
Näyttelijät Virpi Miettinen, Matti Ruohola, Allan Tuppurainen, Maria Kuismin
Maa Suomi
Pituus 88 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 1982 Tuotanto Visa Mäkinen ja Pan Vision
  • Kuva 1
  • Ääni 1
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p2-5">2</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Nina (Virpi Miettinen) ja Kati (Tiina Tuomisto) onnistuvat taltuttamaan huoltoasemaryöstön. Palkinnoksi he saavat huoltoaseman johtajalta viikonlopun Rautakunnon terveyskylpylässä. Samaiseen kylpylään tulee myös vieraaksi professori Viktor Valpas (Matti Ruohola), joka testaa käytännössä keksimäänsä seksuaalisuutta kohottavaa pilleriä. Viikonloppu tulee olemaan täynnä yllätyksiä: on tirkistelevää hotellinjohtajaa, puutteessa olevaa psykofysiatria ja kyttääviä vanhoja piikoja. Soppa on valmis pillerin astuessa kuvioihin.

Visa Mäkinen ohjasi neljännen elokuvansa Pi pi pil… Pillerin salanimellä Frank Siponen. Komedia kertoo lemmenhaluja nostattavasta pilleristä, joka joutuu elokuvan aikana yhden jos toisenkin suuhun. Pillerin nautittuaan henkilö on kiiman kourissa ja ”körmimään” on päästävä vaikka väkisin.

Pi pi pil… Pilleristä kohistiin sen ilmestyttynä, sillä se sai harvinaisen K18-luokituksen rajuhkojen kohtaustensa vuoksi – valkokankaalla kun vilahteli ”tuhero” ja pippeli. Elokuva sai seksielokuvan leiman, vaikka varsinaista seksiä siinä ei kuitenkaan näytetä. Aatamin ja Eevan asu taisi olla kriitikoille kuitenkin liikaa…

Elokuva luokitellaan komediaksi, joka ei genrestään huolimatta onnistu naurattamaan kertaakaan sen 88 minuuttisen kestonsa ajan. Käsikirjoitus on surkea, näyttelijätyöskentelystä puhumattakaan – aivan kuin katsoisi huonolaatuista kotivideota. Suuremmalla budjetilla tältä katastrofilta olisi ehkä vältytty, tai sitten ei.

Mäkistä on luonnehdittu, että hän tekee katsojaystävällistä komediaa. Pi pi pil… pillerin kanssa on kyllä menty pahasti metsään. Se on yksi huonoimmista elokuvista ikinä, toisaalta tämä seikka tekee siitä varsinaisen legendan ja sen vuoksi katsottavan tekeleen.

DVD: Pan Visionin julkaisu kuuluu vuoden 2009 Visa Mäkinen Collectioniin. Elokuvan kuvasuhde on perinteikäs 4:3 – kuva on suttuinen ja nykii, aivan kuin katsoisi kulunutta VHS-nauhaa.

Ääniraitana tarjoillaan Dolby Digital 1.0 (Mono). Kaukosäätimen volyyminappula joutuu kovalle koetukselle elokuvaa katsottaessa, sillä välillä ääni näyttää tulevan kuin kaivosta.

Lisämateriaalit ovat Collection muista osista tutut. Levyltä löytyy Visa Mäkisestä kertova vanhahko parikymmenminuuttinen dokumentti ja sekalainen kuvagalleria Mäkisen eri elokuvista. Ekstrat eivät anna dvd:lle kovinkaan suurta lisäarvoa.

Teksti: © 2009 Nanna Yli-Hukka

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202