Perfect Stranger - Vaara verkossa

Perfect Stranger (2007)

| DVD
  • 2

Tutkiva journalisti Rowena Price (Oscar-voittaja Halle Berry) ryhtyy selvittämään mainosmoguli Harrison Hillin (Bruce Willis) hämäriä nettisuhteita.

Lasse Lepola
julkaistu 2009-02-09 / päivitetty 02.09. klo 17:05

KUVA 3

Halle Berry
Halle Berry 

KUVA 2

Halle Berry
Halle Berry 

KUVA 1

Bruce Willis ja Halle Berry.
Bruce Willis ja Halle Berry. 

Perfect Stranger - Vaara verkossa

Ohjaus James Foley
Näyttelijät Halle Berry, Bruce Willis, Giovanni Ribisi, Gary Dourdan
Maa Yhdysvallat
Pituus 109 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2007 Revolution Studios
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p2-5">2</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Tutkiva journalisti Rowena Price (Oscar-voittaja Halle Berry) ryhtyy selvittämään mainosmoguli Harrison Hillin (Bruce Willis) hämäriä nettisuhteita. Taustalla on Rowenan lapsuudenystävän raaka murha, jonka jäljet johtavat internetin syövereistä Hillin suuntaan. Kekseliäs Rowena, taustatukenaan kollega Miles Haley (Giovanni Ribisi), pestautuu Hillin mainostoimistoon ja alkaa piirittämään pomoaan internetin keskustelupalstalla. Tutkimukset muuttuvat pian kissa-hiiri leikiksi, jossa identiteetit vaihtuvat tiuhaan.

Kovin nostalgisesti alkava Perfect Stranger – Vaara verkossa esittelee nettideittailua aikuisnäkökulmasta: Työpisteiden suojissa näppäimistö sauhuaa ja tuhmat viestit sinkoilevat. Yleensähän näissä nettiaiheisissa leffoissa kaikki ovat tietokonehakkereita, mutta Perfect Strangerissa tämä karikko on osattu välttää: Käytetyt tekniikat ja ohjelmat, Googlea unohtamatta, ovat simppeleitä ja tunnelma pysyy maanläheisenä. Valitettavasti enempään hehkuttamiseen ei ole aihetta. Juonen rakentanut ideanikkari Jon Bokenkamp yrittää turhaan yltää aikaisemman tarinansa, Taking Livesin, raameihin, mutta tällä kertaa irtonaisia solmuja jää käteen liian monta. Ohjaaja James Foleyn tehtäväksi jääkin ainoastaan uhkean Berryn esitteleminen mahdollisimman monesta kuvakulmasta.

Internetissä ei kaikki ole sitä miltä näyttää –julistus jää kaikumaan kuin kuuroille korville kun katselee värittömiä roolisuorituksia. Vaikkakin tosielämässä Willis on tottunut raikulipojan elkeisiin, niin ruudulle se ei välity. Nallekarhumaisen sympaattinen Bruce ei ole pelottava, eikä liioin salaperäinen. Kun Berrykään ei herätä totuttua suurempia intohimoja, niin katseet kohdistuvat Giovanni Ribisin roolihahmoon. Ribisi onkin varsin hyvässä vedossa ja antaa kevyttä lisäpotkua juonitteluihin. Sivuosissa puolestaan tuhlataan niin Gary Dourdanin (CSI) kuin veteraani Richard Portnowinkin kallista aikaa.
Vaikka Perfect Stranger ei ole aivan niin huono, kuin mitä on yleisesti annettu ymmärtää, niin muuksi kuin perjantai-illan taustatrilleriksi siitä ei ole. Jälleen kerran voidaan todeta, että huolellisemmalla käsikirjoituksella olisi voitu pelastaa paljon.

teksti: © 2007 Lasse Lepola

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

Jodie Comer ja Ryan Reynolds

Free Guy Lue arvio »

Nick Cheung ja Yang Zi

Bodies at Rest Lue arvio »

Bae Doona

Barking Dogs Never Bite Lue arvio »

Scarlett Johansson ja Florence Pugh

Black Widow Lue arvio »

Margot Robbie, Daniela Melchior, Idris Elba ja David Dastmalchian

The Suicide Squad: Suicide Mission Lue arvio »

Liam Neeson ja Laurence Fishburne

The Ice Road Lue arvio »

Shailene Woodley ja Callum Turner

Ole niin kiltti, älä rakasta häntä Lue arvio »

Samuli Jaskio ja Petri Poikolainen

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia Lue arvio »

Lashana Lynch ja Daniel Craig

007 No Time to Die Lue arvio »

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2022
ISSN 1798-7202