Old Dogs

Old Dogs (2009)

| DVD
  • 2

John Travolta ja Robin Williams eivät ole parhaassa mahdollisessa vedossa tässä koko perheen komediassa.

julkaistu 2010-03-22 / päivitetty 27.10. klo 18:06

KUVA 4

Kelly Preston ja Travoltan ja Prestonin tytär Ella Bleu Travolta
Kelly Preston ja Travoltan ja Prestonin tytär Ella Bleu Travolta 

KUVA 3

Seth Green ja gorilla
Seth Green ja gorilla 

KUVA 2

John Travolta ja Robin Williams, taas
John Travolta ja Robin Williams, taas 

KUVA 1

John Travolta ja Robin Williams
John Travolta ja Robin Williams 

Old Dogs

Ohjaus Walt Becker
Näyttelijät John Travolta, Robin Williams, Kelly Preston, Seth Green, Matt Dillon
Maa Yhdysvallat
Pituus 84 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2009 Walt Disney Pictures, Tapestry Films ja Walt Disney Studios Home Entertainment.
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p3-5">3</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

John Travoltan viimeisimmät elokuvaprojektit eivät ole menneet ihan suunnitelmien mukaan. Old Dogs floppasi Yhdysvalloissa ja Suomessakin se siitä johtuen vedettiin pois viime hetkellä teatterilevityksestä. Hänen uusin elokuvansa, From Paris with Love on myös ollut kaikkea muuta kuin menestys ja niinpä Suomessa senkin ensi-iltaa siirrettiin hamaan tulevaisuuteen. Kenties sekin julkaistaan suoraan DVD:llä.

Robin Williamsin ura voi melko hyvin muutamien menestyksien ansiosta (mm. Yö museossa ja sen jatko-osa, Happy feet), mutta hänkin on viime vuosina sekaantunut muutamiin onnettomiin projekteihin (mm. RV, Man of the Year ja Licence to Wed).

Old Dogs on rimanalitus Travoltalta ja Williamsilta. Miten kaverukset, jotka ovat odottaneet sopivaa yhteistä projektia jo kauan, päätyivät siihen, että tämä oli nyt se ”hyvä yhteinen projekti”? Käsittämätöntä. Eihän tämä ehkä vuoden huonoin elokuva ole, mutta Travoltalta ja etenkin Williamsilta toivoisi enemmän.

Old Dogsissa kaverukset esittävät kahta menestyksekästä bisnesmiestä, joilla on iso diili kytemässä japanilaisten kanssa. Molempien kuviot ja elämät menevät sekaisin, kun Danin (Williams) entinen heila (Kelly Preston) saapuu kaupunkiin ja kertoo, että Danilla on kaksi lasta. Asiaa pahentaa se, että äiskän on mentävä pariksi viikoksi vankilaan ja lapset jäävät Danin hoitoon. Charlie (Travolta) on vannoutunut ikisinkku, mutta lupautuu auttamaan Dania, jotta he saisivat vaikean tilanteen hoidettua kunnialla, ennen kuin koko sekamelska pilaa heidän miljoonasopimuksen japanilaisten kanssa.

Elokuva on suunniteltu koko perheelle, mikä yleensä komedioiden kohdalla tarkoittaa valitettavasti sitä, että vitsit ovat tylsiä ja tarina on kirjoitettu idiooteille. Käsikirjoitus on tälläkin kertaa katsojaansa aliarvioiva. Mikään mitä pääosakaksikko tekee tai sanoo ei ole uskottavaa. Juoni etenee itsekseen ilman selittelyjä, esimerkiksi toisen näytöksen aikana Dan on jo paras ystävä entuudestaan tuntemattomien lastensa kanssa, vaikka katsoja on hädin tuskin nähnyt heitä samoissa kuvissa, saati sitten keskustelevan toisilleen. Mutta koska tarinan pitää edetä, näin tapahtuu, ilman sen suurempia selittelyjä. Esimerkkejä voisi antaa useampia, mutta asia lienee selvä.

Usein komedioiden kohdalla epäuskottavan käsikirjoituspuolen voi hyväksyä, jos vitsit ovat hauskoja. Old Dogsin kohdalla vitsitkin ovat suurimmaksi osaksi lähes huomaamattomia. Komedia, joka ei ole hauska on kuin kauhu-elokuva, joka ei pelota eikä jännitä – toisin sanoen epäonnistunut.

DVD: Walt Disneyn DVD-julkaisu on teknisesti hyvä. Kuvaformaattina on 1.85:1 anamorfinen laajakuva, ääniraitana Dolby Digital 5.1.

Lisämateriaaleista löytyy pilalle menneitä kohtauksia (n. kolme min.), poistettuja kohtauksia (n. kolme min.) ja musiikkivideo Every Little Step, jossa esiintyy John Travolta ja hänen tyttärensä Ella Bleu Travolta. Lisäksi levyltä löytyy kommenttiraita, jossa elokuvanteosta kertovat ohjaaja Walt Becker, tuottaja Andrew Panau ja käsikirjoittajat David Diamond ja David Weissman.

Teksti: © 2010 Antti Honkala

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202