Nacho Libre

Nacho Libre (2006)

| DVD
  • 1

Nacho Libre on tarina luostarin apupojasta Nachosta (Jack Black), joka haaveilee ammattilaispainijan urasta.

Lasse Lepola
julkaistu 2009-02-06 / päivitetty 11.06. klo 15:03

KUVA 4

Héctor Jiménez ja Jack Black.
Héctor Jiménez ja Jack Black. 

KUVA 3

Jack Black ja Ana de la Reguera.
Jack Black ja Ana de la Reguera. 

KUVA 2

Jack Black ja Cesar Gonzalez.
Jack Black ja Cesar Gonzalez. 

KUVA 1

Héctor Jiménez, Jack Black, Ana de la Reguera ja Darius Rose.
Héctor Jiménez, Jack Black, Ana de la Reguera ja Darius Rose. 

Nacho Libre

Ohjaus Jared Hess
Näyttelijät Jack Black, Héctor Jiménez, Ana de la Reguera, Darius Rose
Maa Yhdysvallat
Pituus 92 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2006 Paramount Pictures, Nickelodeon Movies, Black & White Productions, MP Inka ja Paramount Home Entertainment Finland
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p3-5">3</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Koomikko Jack Black oli (ja on edelleen) hurjassa vedossa, ainakin määrässä mitattuna. Projekteja tällä 2000-luvun kuumimmalla moottoriturvalla on vetämässä useita samaan aikaan. Nacho Libressä hän myös vastasi tuotantopuolesta. Määrä ei tälläkään kertaa korvaa laatua, vaikka omaperäisyyden puutteesta ei ainakaan ole tätä komediaa syyttäminen.

Myönnän heti, etten tunne Nacho Libren taustoja niin hyvin, että voisin kertoa miksi elokuva on ylipäätään tehty. Sen kuitenkin läpi katsottuani en halua tarkemmin selvittääkään. Varmastikin jokin järkevä syy on ollut kertoa tarina luostarin apupojasta Nachosta (Black), joka haaveilee ammattilaispainijan urasta. Eräänä päivänä Nachon kimppuun käydään ja orpojen lasten sipsit varastetaan. Siinäpä ei sitten mikään muu auta kuin harjoituttaa itsestään painija, jolle ei enää kukaan pottuile. Kehäkaverikseen Nacho saa samaisen sipsivarkaan, kaikin puolin onnettoman Esqueleton (Héctor Jiménez). Säpinää riittää kun kaksikko haastaa painimestarit toisensa jälkeen ja pimittää luostarin johtajilta harrastuksensa.

Pirteällä Napoleon Dynamite (2004) hurvittelulla säväyttänyt ohjaaja/käsikirjoittaja Jared Hess on nousuhuumassa kuvitellut vuolevansa hitin kaikesta mahdollisesta. Ei auta, että apuja tarinan rustaamisessa on saatu mm. Mike Whitelta (aidosti hauska The School of Rock) sillä kylmät realiteetit tulevat vääjäämättä vastaan: Meksikoon sijoittuva komedia trikoisiin ahtautuneesta Jack Blackista on jo ajatuksena hirvittävä. Mitään hauskaa ei ole liioin siinä, että käytetään espanjalaisia termejä tai nimityksiä. Hauskaa ei näytä olevan edes Blackillä, joka jää todella kauas parhaimmista suorituksistaan (esim. High Fidelity ja The School of Rock). Itse asiassa edes Nachon saamat alituiset selkäsaunat eivät piristä. Käsikirjoituksessa on takuuvarmasti jotain vikaa jos katsojaa ei saada edes hymyilemään. Jälkeenpäin huomasin, että kaikki ne luostari- ja painimaailman yksityiskohdat, joista olisi huumoria voinut roisistikin viljellä, jätetään käyttämättä. Ja päinvastoin.

Vapaapainijoiden luvatussa maassa, Yhdysvalloissa, tällaisella tekeleellä on varmasti tilausta, mutta muuten en näe touhussa järjen hiventäkään. Onneksi sentään dvd:n ekstrapuolessa on pienoista yritystä. Löytyy kommenttiraitaa, poistettuja kohtauksia ja useaa eri featurettia. Mitenkään superlaadukkaasta materiaalista ei ole kyse, vaikka itse leffan se selättääkin jo ensimmäisessä erässä.

Teksti © 2008 Lasse Lepola

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202