Love Happens

Love Happens (2009)

| DVD
  • 2

Jennifer Anistonin ja Aaron Eckhartin tiimipeli jää pliisuksi draamaa ja romantiikkaa yhdistelevässä filmissä.

Anna Lehto
julkaistu 2010-07-12 / päivitetty 28.07. klo 19:07

KUVA 4

Eckhart ja Aniston.
Eckhart ja Aniston. 

KUVA 3

Aaron Eckhart esittää suruaan piilottelevaa Burkea.
Aaron Eckhart esittää suruaan piilottelevaa Burkea. 

KUVA 2

Aniston putiikissaan.
Aniston putiikissaan. 

KUVA 1

Jennifer Aniston on Eloise, kukkakauppias.
Jennifer Aniston on Eloise, kukkakauppias. 

Love Happens

Ohjaus Brandon Camp
Näyttelijät Jennifer Aniston, Aaron Eckhart, Dan Fogler, Judy Greer, Martin Sheen
Maa Yhdysvallat
Pituus 109 min
Ikäraja Sallittu kaikenikäisille
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p00-5">00</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Mies on melankolinen urahiihtäjä, nainen omaperäinen kukkakauppias. Mies rahastaa suruseminaareilla, nainen kirjoittelee seiniin outoja sanoja. Mies on kivikasvoinen Aaron Eckhart ja kukkakauppias-nainen tietenkin Jennifer Aniston.

Lähtökohdiltaan ja naispääosan esittäjältään liiankin tuttu romanttinen draama-komedia kirii ihan kivasti, mutta väsähtää juuri ennen maaliviivaa. Varsinkin Eckhartille on uhrattu aikaa roolihahmon kanssa työskentelyyn. Mies hoitaakin homman mukavasti ja jopa rimpuilee lajityypille ominaista yksiulotteisuutta vastaan.

Leffa pyörii rauhalliseen tahtiin, jolloin katsoja jo tuudittautuu uskomaan, että tutun rakkaustarinan voi kertoa myös hitaammalla tempolla. Puolessa välissä iloitsen, ettei vielä ole nähty yhtään kesäpäivistä kertovan musiikin siivittämää ilottelukohtausta, jossa kaikki hauskat tapahtumat esitetään minuutissa. Sitten montaaseja lyödään eteen kaksin kappalein.

Pisteet elokuva saa yrityksestä rajata teemansa parisuhteen syntyyn. Jotenkin yrityksessä ei kuitenkaan onnistuta. Kiitos kuuluu myös yllättäen äänelle ja kuvaukselle. Noihin teknisiin aspekteihin ei yleensä ole lajityypissä panostettu, mutta varsinkin aloituskuvassa on hienoa se, että elokuva ei ala kamera-ajolla kaupungin yllä. Tosin kuvan päälle on halunnut iskeä jenkkien suosikkisanonta: ”Kun elämä antaa sitruunoja, tee limonadia”, joka saa suomalaisen kakomaan.

Ja tietenkin, lopuksi love happens ja ruudulla nähdään illan ensimmäinen suudelma.

Love happens, todella, myös Anistonin uralla uudestaan ja uudestaan. Viime vuonna Aniston pamautti skriinille romanttisella filmillä Jätä se! ja tänä vuonna hellällä seikkailu-elokuvalla Exän jäljillä. Aniston on löytänyt rahareiän ja siitä hänelle pisteet. Aniston on lokeronäyttelijä, eikä siinä ole mitään pahaa. Eihän poikabändilaulajakankaan odoteta kajauttavan ilmoille heavy metal-sooloa.

Romanttisessa draama-komediassa, nokkelasti dramediassa, ei myöskään ole mitään pahaa, mutta kunnianhimoa saisi olla enemmän. Varsinkin, kun uusi kyynisyydestä ammentava sukupolvi marssii genren kentälle Michael Cera muusanaan. Ennustan, että tuhansien murheellisten laulujen maassa katsotaan tulevaisuudessa ennemmin eleettömän antisankarin kamppailua rakkaudesta kuin kukkakauppiaan romansseja.

DVD: Kuvaformaattina 16:9 anamorfinen 1.77:1, joka toimii terävästi. Tarkkana ääniraitana on Dolby Digital 5.1. Ekstroja levyllä ei ole.

Teksti: © 2010 Anna Lehto

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202