Live!

Live! (2007)

| DVD
  • 1

Live! yrittää pureutua niinkin tärkeisiin kysymyksiin kuin: mitä on seuraavaksi odotettavissa tositv:n saralla?

julkaistu 2008-05-05 / päivitetty 20.11. klo 16:04

KUVA 4

Live!
Live! 

KUVA 3

Andre Braugher
Andre Braugher 

KUVA 2

Eva Mendes
Eva Mendes 

KUVA 1

David Krumholtz ja Eva Mendes
David Krumholtz ja Eva Mendes 

Live!

Ohjaus Bill Guttentag
Näyttelijät Eva Mendes, David Krumholtz, Eric Lively, Andre Braugher
Maa Yhdysvallat
Pituus 96 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2007 Atlas Entertainment, Mosaic Media Group ja Sandrew Metronome
  • Kuva 3
  • Ääni 3
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p1-5">1</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Hyvä, että tällaisiakin elokuvia tehdään. Oppi allekirjoittanutkin arvostamaan Iron Mania. Elokuvan loputtua mieleeni nousi yksi kysymys: mitäs tuli katsottua? Nopeasti vastasin itse kysymykseeni: katsoin juuri tähän asti vuoden huonoimman näkemäni elokuvan. Tässä tuotoksessa, jota elokuvaksi vissiin täytyy kutsua, ei toiminut juuri mikään.

Live! (2007, Yhdysvallat) kertoo katsojakatoa kärsivästä televisioyhtiöstä, joka uskoo Katyn (Eva Mendes: We Own the Night) pystyvän nostamaan yhtiön ylös suvannosta. Katyn johtaessa aivoriiheä, ilmaan lennähtää kuningasidea. Venäläinen ruletti tv-ohjelmana. Katy on ideasta ihan täpinöissä ja ryhtyy ajamaan sitä läpi päättävistä elimistä. Hänen onnistuukin saada ohjelman eetteriin asti. Sivujuonena Live!:ssä on tarina Rexistä (David Krumholtz: Numb3rs) joka tekee dokumenttia Katysta ja televisioyhtiön toiminnasta. Itseasissa en ole aivan varma kummasta elokuva todella kertoo.

Live!:n ohjaajana toimii Bill Guttentag, joka myös käsikirjoitti rainan. Just, ja hyvää päivää vaan. Guttentagin tuotoksien laatu on laskenut vuodesta 2003 kuin lehmän häntä. Hän voitti silloin Oscarin dokumentistaan Twin Towers, mikä kertoi kahdesta sankariveljeksestä WTC-iskuissa. Guttentag myös ohjasi ja käsikirjoitti Nankingin, mikä ilmestyi sama vuonna kuin Live!. Tosin Nanking oli vielä hyvä leffa Live!:en verrattuna. Luulin pystyväni sanomaan Live!:n näyttelysuorituksia edes peruskamaksi, mutta en pysty. Näyttelijäkaartissa ei juuri ole kehumista. Eva Mendes ei vieläkään osaa vakuuttaa ja samaa voi sanoa monista muistakin. Ainoa, joka veti roolinsa melko uskottavasti, oli Donia näytellyt Andre Braugher. Hänet nähdään myös uudessa kauhujännärissä Usva (The Mist – Usva).

Live! yrittää pureutua niinkin tärkeisiin kysymyksiin kuin: mitä on seuraavaksi odotettavissa tositv:n saralla? Mikä onkaan seuraava askel haettaessa jotain poikkeavaa, katsojia säikäyttävää ja vangitsevaa toimintaa? Venäläinen ruletti tositv-ohjelmana on kyllä ideana mielenkiintoinen ja saa varmasti monen televisioyhtiön päättäjän lipomaan huuliaan. Käytännössä se ei kuitenkaan toimi niin upeasti, kuten elokuvasta käy ilmi. Leffa ei onnistunut herättämään pohdiskelua tositv:n tulevaisuudesta, tämä ei sinänsä tullut yllätyksenä. Syynä voi tietysti olla se, etten ole kovinkaan suuri tositv-fani. Vielä kun loppuylläri on ilmiselvä eikä hätkäytä, jää Live! tasapaksuksi ala-arvoiseksi kiemurtelijaksi.

Elokuvan kuvauksessa on käytetty dokumentaarista tyyliä. Tästä tyylistä on saatu sopivasti tarinankuljetin, laittamalla Rex kuvaamaan dokumenttia päähenkilö Katystä. Kyseinen tyyli on jo tuttu niin monesta sarjasta ja elokuvasta, siis niinku so last year.

Live!:n katsottua oli vaikea päättää itkeäkkö vaikko nauraa. Olisin halunnut tehdä molempia, mutta onnistuin vain nauramaan. Naurukohtaukseni syynä ei ollut se, että Live! olisi mielestäni ollut hauska. Nauroin itseni lattialle pelkästään elokuvan surkeuden takia.

Teksti © 2008 Tomi Jokinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202