Just Go With It

Just Go With It (2011)

| Blu-ray
  • 3

Adam Sandlerin uusi komedia on vanhan klassikon melko hupaisa uudelleenlämmitys. Sandlerin parina Jennifer Aniston.

julkaistu 2011-06-27 / päivitetty 28.06. klo 09:09

KUVA 4

Jennifer Aniston
Jennifer Aniston 

KUVA 3

Brooklyn Decker
Brooklyn Decker 

KUVA 2

Nick Swardson ja Jennifer Aniston
Nick Swardson ja Jennifer Aniston 

KUVA 1

Jennifer Aniston ja Adam Sandler Havaijilla
Jennifer Aniston ja Adam Sandler Havaijilla 

Just Go With It

Ohjaus Dennis Dugan
Näyttelijät Adam Sandler, Jennifer Aniston, Nicole Kidman, Brooklyn Decker, Nick Swardson, Kevin Nealon
Maa Yhdysvallat
Pituus 116 min
Ikäraja 7 vuotta
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©
  • Kuva 5
  • Ääni 5
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p5-5">5</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

Blu-ray

Adam Sandler on viime vuosina tehnyt pääasiassa heikkoja elokuvia ja nimenomaan komedioita. Just Go With It on Sandlerin ja ohjaaja Dennis Duganin kuudes yhteinen kokopitkä elokuva. Seitsemäskin on pian valmis.

Just Go With It tuntuu tyypilliseltä Sandler-Dugan -yhteistyöltä siinä mielessä, että elokuvakriitikot ovat lähes poikkeuksetta murskanneet sen, kun taas yleisö on sen hyväksynyt: 80 miljoonaa dollaria maksanut elokuva on tuottanut jo reippaasti yli 200 miljoonaa ja kassakone kilahtelee edelleen. Sandler lienee tämän hetken luotettavin Hollywood -koomikko tuottajien silmissä.

Kysymyksessä on muutenkin tyypillinen Sandler-Dugan -tuotanto: palkataan kaverit (ja vaimot) tiimiin ja häivytään eksoottiseen maahan pitämään hauskaa, siinä ohessa voi sitten kuvata elokuvan.

Näinkin ärsyttävistä lähtökohdista on saatu aikaiseksi yllättävän hauska komedia. Just Go With It ei ole teemoiltaan, juoneltaan tai sisällöltään lainkaan kiinnostava, saati sitten uskottava, mutta ne, jotka ovat joskus Sandlerin komedioille nauraneet, saavat kyllä nauraa nytkin.

Elokuvan ideakin on varsin typerä. Sandler näyttelee rikasta ja komeaa plastiikkakirurgia Dannya, joka on huomannut, että naisia saa kaadettua parhaiten, kun teeskentelee olevansa naimisissa. Kikka toimii hyvin, kunnes hän tapaa Palmerin (uimapukumalli Brooklyn Decker), joka ei varatuista miehistä piittaa.

Danny joutuu valehtelemaan Palmerille, että itse asiassa hän on juuri eroamassa vaimostaan. Palmer haluaa tietenkin tavata Dannyn eksän (?), jonka virkaa saa tässä farssissa toimittaa Dannyn sihteeri, Katherine (Jennifer Aniston). Luvassa on monia kivuliaita tilanteita ja toinen toistaan oudompia sepityksiä, kun Danny yrittää lavastaa Palmerille avioeronsa.

Just Go With It perustuu vuoden 1969 komediaan (joka puolestaan perustui näytelmään) Cactus Flower, jonka pääosia esittivät Walter Matthau, Ingrid Bergman ja Goldie Hawn. Klassikkostatuksestaan huolimatta Cactus Flower ei naurattanut, vaikka olikin melko näppärästi kirjoitettu. Just Go With It on tässä mielessä esikuvansa vastakohta: käsikirjoitus on hontelo, mutta vitsien tasolla homma toimii.

Sandlerin ja Anistonin kemia kipinöi valkokankaalla miellyttävästi. Sandlerin hahmo on tietenkin tutunoloinen, ja Anistonkin vetää roolinsa omalla kepeällä tyylillään. Molemmat ovat parhaimmillaan juuri tällaisissa hömppärooleissa, oli se sitten kohteliaisuus tai ei. Brändejä täytyy vahvistaa.

Roolituksen oudoin ja yllättävin veto oli palkata Nicole Kidman Katherinen snobiksi nuoruudenkaveriksi. Hänen roolisuorituksensa synnyttää sattuneista syistä lievää myötähäpeää.

Blu-ray: Sonyn Blu-ray -julkaisu on erinomainen: tekniseltä tasoltaan loistava (1.85:1 anamorfinen laajakuva, 5.1 DTSA-HD Master Audio) ja lisämateriaalejakin löytyy niitä kaipaaville runsaasti.

Ekstrapuolelta löytyy nimittäin 20 minuuttia poistettuja kohtauksia, viisi minuuttia pilalle menneitä otoksia ja peräti 12 lyhyttä featurette -dokumenttia. Sandlerin elokuvien ystäville ne merkittävimmät lisämateriaalit lienevät kuitenkin kaksi hyvää – enemmänkin hauskaa kuin elokuvataiteellisesti merkittävää – kommenttiraitaa. Toisessa juttelee ohjaaja Dennis Dugan, ja toisessa näyttelijät Adam Sandler ja Nick Swardson. Löytyypä levyltä vielä kasa pr-materiaaliakin, spotteja ja trailereita.

Teksti: © 2011 Antti Honkala

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202