Itse ilkimys

Despicable me (2010)

| Blu-ray
  • 3

Turvallinen, notkean tyylikäs ja hyvän-tahtoinen kertomus burtonilaisesta superrikollisesta.

julkaistu 2011-02-22 / päivitetty 24.11. klo 13:01

KUVA 3

Itse ilkimys
Itse ilkimys 

KUVA 2

Itse ilkimys
Itse ilkimys 

KUVA 1

Itse ilkimys
Itse ilkimys 

Itse ilkimys

Ohjaus Pierre Coffin, Chris Renaud
Näyttelijät Steve Carell, Danny McBride, Will Arnett, Russell Brand, Julie Andrews
Maa Yhdysvallat
Pituus 96 min
Ikäraja 7 vuotta
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©
  • Kuva 5
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p3-5">3</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

Blu-ray

Itse ilkimys poster

Universal-studioiden päänavaus 3D-animaatioon on turvallinen, notkean tyylikäs ja hyväntahtoinen kertomus burtonilaisesta superrikollisesta. Matkan varrella mukakonnan sydän lämpenee rötössuunnitelmaa varten adoptoitujen tyttöjen koiranpennunkatseille.

Laboratorioonsa keltaisten hattivattialamaistensa kanssa vetäytynyt mestarikonna Gru (belalugosimainen Steve Carrell) päättää varastaa kuun taivaalta näyttääkseen maailmalle – ja mahdottomalle äidilleen. Toteutumisen tiellä on Bank of Evilin (ent. Lehman Brothers) nihkeä lainoituspolitiikka ja toinen supernörttirikollinen Vector (Jason Segel), joka on vastikään noussut rikollistaivaan kirkkaimmaksi varastamalla pyramidin Gizasta.

Grussa on paljon Tim Burtonin vaikutusta, ulkonäöltään hahmo on kuin Danny DeViton Pingviini Batman paluussa, luonteeltaan muita pois työntävä ja erilaisuutensa vaivaama, kuten monet Burton-hahmot. Kyynistyneen Grun kasvu adoptiotyttöjen isähahmoksi on tunteikas, siirappivuoria väistellään taidolla.

Universalin kumppani Illumination Entertainmentin näyttävä ja persoonallinen animaatiotyyli siivittää suoraviivaista komediatörmäilyä. Yksityiskohtiin on panostettu huimasti. Tyyli muistuttaa etenkin toisen ison tulokkaan Sonyn tuotannosta Poutapilviä ja lihapullakuuroja.

Käsikirjoituksen (Ken Daurio, Cinco Paul) klassinen animaatiohuumori ja päähahmon riittävän hienoviritteinen kehityskaari tekevät Ilkimyksestä viihdyttävän ja hyväntuulisen kokemuksen.

Blu-ray: Universalin julkaisun 1080p 1.85:1 -laajakuva on formaatin huippua: värit ovat kirkkaita, erottelu tarkkaa, muttei liiallisen terävää. Elokuva näyttää 3D tekniikan rajoitteiden vuoksi paremmalta kuin valkokankaalla. DTS-HD 5.1 -ääniraita on jykevän bassovoittoinen.

Lisämateriaalina muun muassa ohjaajien kuivahko mutta asiallinen kommenttiraita, lapsille suunnattuja interaktiivisia toimintoja, esittelypätkiä (15+3 min), kolme julkaisua varten tehtyä lyhäriä (4+4+3 min) sekä elokuvaa kevyesti muokkaava “Gru-moodi”.

Teksti: © 2010-11 Aleksi Salonen

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202