Hulk Vs.

Hulk vs. (2009)

| DVD
  • 2

Kaksi animaatiota supersankareista: Hulk vastaan Thor ja Wolverine.

julkaistu 2009-09-11 / päivitetty 12.11. klo 15:03

KUVA 3

Hulk Vs. Thor
Hulk Vs. Thor 

KUVA 2

Deadpool
Deadpool 

KUVA 1

Wolverine
Wolverine 

Hulk Vs.

Ohjaus Sam Liu, Frank Paur (suom. Minna Tasanto)
Näyttelijät (suom. ääninäyttelijät) Arto Nieminen, Juha Paananen, Aku Laitinen, Joonas Suominen, Kristina Vahvaselkä, Bruni Lähteenmäki
Maa Yhdysvallat
Pituus 78 min.
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2008 Lions Gate, Scanbox Entertainment
  • Kuva 4
  • Ääni 5
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p1-5">1</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Suomessakin julkaistiin erikoissarjakuvana tarinajatkumo, jossa kamppailevat DC Comicsin ja Marvelin superhahmot. Ilmestyikö se 1999? Lähestyminen on oikeastaan postmodernin jälkeinen — kittisana ”postmoderni” ei enää toimi, siitä mennään ohitse.

Tarinassa ikoniset supersankarihahmot, joista osa on elänyt fiktiivistä varjoelämäänsä jo yli 80 vuotta, laitetaan taistelemaan kuin tinasotilaat hiekkalaatikolla, toinen toistaan vastaan. Voittajan ulottuvuus jää jäljelle, hävinnyt tuhotaan. Kyse on siis kahden kilpailevan lafkan tosielämän markkinakamppailun siirtämisestä sarjakuvan sisään, ehkä sen allegoriaksi. Vastauksia saadaan sellaisiin klassisiin kirjepalstoilla esitettyihin kysymyksiin, kuten voittaako Teräsmies Hulkin tai Kapteeni Amerikka Batmanin. Loppuratkaisu onkin ironisesti “vain” osiensa summa: ulottuvuuksien fuusioituminen.

DVD:llä julkaistu fluff-animaatio Hulk Vs. (2009) edustaa samaa sarjaa, ja se koostuu kahdesta kertomuksesta (Hulk vastaan Thor/Wolverine). Molemmat tarinat hiihtävät samoja polkuja, joten suuntaan katseen niistä vain yhteen. Hulk vs. Wolverine kertoo nimessään alkuasetelman. Juoneen, joka on tuttu ihmisjahtiallegoria, eksyvät myös muun muassa pahan edustajat Deadpool ja Wolverinen ”veli” Sabretooth.

Substanssi on liikkeessä, toiminnassa, fysiikan lakien taittamisessa. Marvelin sisältö on klassisten kreikkalaisten jumaltarustojen asettamisessa arkipäivän kulisseihin. Pakettia täydennetään psykologisilla muuttujilla, 1800/1900-luvun painolastilla, joskin jotkut ovat valmiita sanomaan, kuinka Platon ehti Freudia pari tuhatta vuotta aikaisemmin.

Konnat haluavat kloonata Hulkista superarmeijan. Hulk on itse pieleen menneen tieteellisen kokeen tulosta. Tässä faustisessa painajaisessa ex-tohtori muuttuu suuttuessaan talonkorkuiseksi vihreäksi jätiksi ja menettää samalla järkensä.

Hulkia jahtaava Wolverine on niin ikään peto, mutta yksinäisen suden aurastaan huolimatta hänen moraalinen katsantokantansa on identtinen Marvelin universumin hyvien mutanttien kanssa. Vaikka ihmiset jahtaavat heitä ja ovat tehneet heistä juutalaisvainojen kanssa resonoivan syntipukkiryhmän, he haluavat rauhan. Pahat mutantit taas haluavat, että he, evoluution seuraava askel, pyyhkäisevät homo sapiensin pois. Kyse on itsesuojelusta, jossa hyökkäys on paras puolustus.

Animaatiossa ei tehdä muutoksia Marvelin mytologiaan ja sen käänteisiin. Mitä nyt väkivallan määrä on tuntuvampi kirkkaiden verivanojen vuoksi. Sekin selittynee amerikkalaisen animaation yrityksellä “kopioida” japanilaista. On yhtä kuin -merkki vedetään väkivallan ja aikuisuuden välille, kyseenalaisesti.

Teksti: © 2009 Jaakko Kuitunen

DVD: Scanbox Entertainmentin dvd-julkaisu on kuvalaadultaan ja ääneltään loistava. Kuvaformaatti on anamorfinen laajakuva 1.78:1 kuvasuhteella ja ääni toistuu mahtipontisena Dolby Digital 5.1.

Animaatiot ovat suomeksi puhuttuja, mutta ovat saatavilla myös alkuperäisäänillä suomeksi tekstitettynä. Dubbaus toimii varsin hyvin, mutta ääninäyttely on huomattavasti tehokkaampaa englanninkielisenä.

Levyltä löytyy Arthur 2 ja Planet 51 trailerit sekä Sneak preview, pikakurkistus Iron Man ja Impy’s Wonderland -elokuviin. Tämän kummempaa lisämateriaalia levyltä ei valitettavasti löydy.

DVD teksti: © 2009 Nanna Yli-Hukka

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202