Good Luck Chuck

Good Luck Chuck (2007)

| DVD
  • 2

Good Luck Chuck kertoo hammaslääkäri Charlie Loganista (Cook), jonka elämää häiritsee lapsena saatu kirous.

julkaistu 2008-03-09 / päivitetty 27.10. klo 14:02

KUVA 4

Jessica Alba, Dan Fogler ja Dane Cook.
Jessica Alba, Dan Fogler ja Dane Cook. 

KUVA 3

Dan Fogler ja Dane Cook.
Dan Fogler ja Dane Cook. 

KUVA 2

Jessica Alba.
Jessica Alba. 

KUVA 1

Jessica Alba ja Dane Cook.
Jessica Alba ja Dane Cook. 

Good Luck Chuck

Ohjaus Mark Helfrich
Näyttelijät Dane Cook, Jessica Alba, Dan Fogler, Troy Gentile, Lonny Ross, Connor Price, Dane Cook, Ellia English
Maa Yhdysvallat / Kanada
Pituus 101 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2007 Karz Entertainment, Lions Gate Films ja Universal Pictures Finland.
  • Kuva 3
  • Ääni 3
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p3-5">3</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Good Luck Chuck voisi olla hyvä romanttinen komedia. Kyseessä pitäisi olla hauska ja romanttinen elokuva. Siinä on vain pari vikaa. Ensinnäkin näyttelijävalinnat ovat epäonnistuneet totaalisesti. Jessica Alba (The Eye) on teennäisen hauska. Hän sanoo ja tekee juuri niin kuin käsikirjoituksessa lukee ja ohjaaja käskee. Ja Dane Cook (Mr. Brooks) ei vain edelleenkään ole hauska. Eikä näiden kahden välistä ”kipinää” usko se kuuluisa erkkikään. Jos roolituksessa olisi viitsitty käyttää aivoja myynnintavoittelun sijaan, olisi elokuvasta tullut huomattavasti parempi.

Good Luck Chuck kertoo hammaslääkäri Charlie Loganista (Cook), jonka elämää häiritsee lapsena saatu kirous. Kirous on voimissaan vielä 25 vuotta myöhemminkin. Jokainen Charlien kanssa yhteisen yön viettänyt sinkku löytää seuraavasta treffipartneristaan elämänsä rakkauden. Charlie jää aina kuin nalli kalliolle. Kun eräänä päivänä mukaan kuvioihin astuu muuan Cam Wexler (Alba), Charlie huomaa hänen olevan se oikea, unelmien nainen. Yhteisen yön jälkeen Charlie tekee kaikkensa, ettei Camille tule sitä surullisen kuuluisaa seuraavaa treffikumppania.

Tämä elokuvaksi kutsuttu ajantuhlaus on tarkoitettu teini-ikäisille pissiksille, jotka katsovat elokuvan vain sen päänäyttelijöiden takia. Aikuisten oikeesti. Leffan toivottomuudessa ei ole kyse siitä, etteikö se olisi muuten tehty ihan hyvin ja ammattitaidolla. Elokuva kaatuu heikkoon käsikirjoitukseen ja jo edellä mainittuihin näyttelijävalintoihin. Vitsit eivät vain naurata. On elokuvassa jotain hyvääkin. Vähän. Sivuroolin tohtori Stu Kaminskynä tekevä Dan Fogler (Luuseriopisto) on isomman osan ajasta ihan mukiinmenevä. Foglerin temput onnistuvat nostamaan lyhyen hymyn katsojan kasvoille, toisinaan. Nekin hymyt johtuvat vain ja ainoastaan Foglerin hyvästä esitystavasta, eivät niinkään vitsien hyvyydestä. Fogler yrittää pelastaa elokuvan olemalla ylihauska. Homma riistäytyy jossain vaiheessa käsistä.

Good Luck Chuckin on ohjannut aiemmin editoijana toiminut Mark Helfrich, jonka ”sakset” ovat leikanneet muunmuassa Rush Hour –trilogian. Käsikirjoittaja Josh Stolberg on muuntanut Steve Glennin novellin isolle kankaalle sopivaan muotoon. Stolberg on ennen toiminut TV-puolella käsikirjoitellen sarjoja ja toiminut niissä avustajana, joista tunnetuin on Suomessakin 90-luvulla pyörinyt Weird Science – Lisa ja pojat. Yhdysvalloissa kehuttu koomikko Dane Cook ei ole mielestäni koskaan ollut hauska, eikä ole tässäkään elokuvassa. Jessica Alba on palkattu mukaan vain näyttämään hyvältä ja keräämään kaikenikäisiä kuolaavia miehiä tiiraamaan tyhjänpäiväistä elokuvaa, johon he eivät muuten olisi ikinä koskeneet kepilläkään. Myönnän, tämä oli osasyynä allekirjoittaneenkin leffan katsomiseen. No mikäs siinä oli Jessicaa tapittaessa.

Good Luck Chuck (2007, USA/Kanada) on juuri niitä turhia rakkauskomedioita. Rakkaustarinana se on surkea, melkein yhtä toivoton kuin komediana. Älkää ymmärtäkö väärin, pidän hyvistä romanttisista komedioista, Good Luck Chuck ei vain ole sellainen. DVD-julkaisun onneksi mukana on kiitettävästi ekstramateriaalia.

Teksti © 2008 Tomi Jokinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202