Find Me Guilty

Find Me Guilty (2006)

| DVD
  • 2

Elokuva sijoittuu 80–luvulle, suureen mafiaoikeudenkäyntiin jonka keskiössä on Giacomo “Jackie Dee” DiNorscio (Vin Diesel).

julkaistu 2006-03-06 / päivitetty 17.05. klo 09:09

KUVA 1

Vin Diesel
Vin Diesel 

Find Me Guilty

Ohjaus Sidney Lumet
Näyttelijät Vin Diesel, Peter Dinklage, Linus Roache, Ron Silve, Richard Portnow
Maa Yhdysvallat / Saksa
Pituus 125 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2006 Crossroads Entertainment, Bob Yari Productions, MHF Zweite Academy Film, One Race Productions, Three Wolves Productions ja Yari Film Group
  • Kuva 3
  • Ääni 3
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p1-5">1</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Jotkut ohjaajat ne vain sitten jaksavat. Sidney Lumet sai jo kunniaoscarinsa hänen merkittävästä elämäntyöstään. Hidastumisen merkkejä ei vielä ole nähtävissä. Uusimmassa elokuvassaan Find Me Guilty (2006 Yhdysvallat, Saksa), Lumet tosin pitäytyy tutussa aihepiirissä. Elokuva on yksi lisää jonon jatkeeksi hänen oikeussalidraamojensa (12 Angry Men, The Verdict) parissa. Elokuva sijoittuu 80–luvulle, suureen mafiaoikeudenkäyntiin jonka keskiössä on Giacomo “Jackie Dee” DiNorscio (Vin Diesel, XXX). Toinen elokuvan niminäyttelijä onkin Vin Dieselin vastakohta. Puolustusasianajajaa elokuvassa esittää tämän hetkin kuumin “kääpiönäyttelijä” Peter Dinklage (Human Nature, The Station Agent). Vin Diesel tekee melkoisen harppauksen roolinäyttelemisen puolelle, mutta se ei ihan riitä.

Ensimmäisen kerran, kun kuulin ohjaaja Lumetin ja machotähti Dieselin yhteistyöstä, en voisi ollut varmempi katastrofista. Elokuvan nähtyäni täytyy myöntää että Vin Diesel oli parempi kuin oletin. Ei kuitenkaan tarpeeksi. Se ei tässä tapauksessa ole edes Vin Dieselin syy eikä myöskään ohjauksen.

Ohjaaja Sidney Lumet (Hikinen iltapäivä, Network) on teatterista ja televisiosta ponnahdettuaan tehnyt varsin kiitettävän joukon klassikoita. Mukaan mahtuu tosin ehkä enemmän ns. “välitöitä”. Lumet onkin ohjaamisen rautainen ammattilainen, jolle ohjaaja–nimike on ammatti eikä taidemuoto. Hän on niitä ohjaajia, joita kuvaamaan auteur-nimike keksittiin. Hän luo jokaiseen elokuvaansa tunnistettavan leiman, vaikka kyseessä olisikin Hollywoodin genre-elokuva.

Elokuvassa alla kulkeva teema veljeydestä ja kunniasta on tietysti hieno tarina. Saako siitä hyvää elokuvaa on taas toinen tarina. Saako elokuvamaailma nähdään uutta Lumet–klassikkoa, taas on melko epätodennäköistä. Find Me Guilty on Lumetin valitettava välityö.

teksti: © 2006 Otto Kylmälä

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202