Cottage, The

The Cottage (2008)

| DVD
  • 2

Veljeskaksikko, joista toinen on Lontoon alamaailman pikkukonna ja toinen keskiluokkainen, keskinkertainen nyhväke, päättävät helpottaa taloushuoliaan kaappaamalla rikospomon tyttären syrjäiseen metsä…

julkaistu 2009-02-20 / päivitetty 09.05. klo 12:12

KUVA 3

Jennifer Ellison
Jennifer Ellison 

KUVA 2

Reece Shearsmith
Reece Shearsmith 

KUVA 1

Reece Shearsmith, Jennifer Ellison, Andy Serkis
Reece Shearsmith, Jennifer Ellison, Andy Serkis 

Cottage, The

Ohjaus Paul Andrew Williams
Näyttelijät Andy Serkis, Reece Shearsmith, Jennifer Ellison.
Maa Iso-Britannia
Pituus 92 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2008 Pathé, Steel Mill Pictures, UK Film Council ja FS Film Oy.
  • Kuva 3
  • Ääni 3
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p00-5">00</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Kauhun ja komedian yhdistäminen on onnistunut briteiltä aiemminkin, mistä vaikkapa Shaun of the Dead on hyvä osoitus. Miksei hyvää konseptia sitten voisi laajentaa splatteriin ja veijarikomediaan toheloista pikkurikollisista? The Cottagen perusteella ainakaan sen takia, että soppaan joutuu silloin liikaa tyylilajeja. Splatter liioittelee kauhun elementtejä absurdiin komiikkaan asti, joten tämän komedian kieron alalajin yhdistäminen perinteisempään brittikomediaan johtaa lopulta siihen, ettei katsoja oikein tiedä mille nauraa.

The Cottage (2008, Iso-Britannia) alkaa kuin mikä tahansa peribrittiläinen rikoskomedia: vastakohtainen veljeskaksikko, joista toinen on Lontoon alamaailman pikkukonna ja toinen keskiluokkainen, keskinkertainen nyhväke, päättävät helpottaa taloushuoliaan kaappaamalla rikospomon tyttären syrjäiseen metsämökkiin ja vaatimalla tästä lunnaita. Matkaan mahtuu kommelluksia, rikoskumppanit tyrivät, tyttö osoittautuu liian kovaksi palaksi kaksikolle ja onnistuu lopulta pakenemaan lähimetsiin nyhveröveli Peter (Herrasmiesliigasta tuttu Reece Shearsmith) panttivankinaan. Äkillinen genrehyppäys tapahtuu kun käy ilmi, ettei takametsissä kaikki olekaan kohdillaan. Kidnapattu ja –nappaajat nimittäin eksyvät psykoottisen farmarin maille, missä muukalaisia ei katsota hyvällä. Elokuvan loppupuolella sitten irtoraajat ja suolenpätkät lentävät kun kuokka heiluu.

Kieli poskessa väännetty ontto ja hajanainen kokonaisuus olisi helppo kuitata genreen kuuluvana, jollei elokuvan ensimmäinen puoli lupaisi jotain aivan muuta. Alun musta komedia pyrkii kehittelemään hahmoja pidemmällekin, mutta elokuvan alku- ja loppupuolten välille rakennettu silta on aivan liian hutera, eivätkä eri sisällöt ja genret lopulta kohtaa lainkaan. Peterin ja pahisveli Davidin (Andy Serkis) kommellustentäyteistä nahistelua rikoskumppaneina olisi itsellään voinut kehitellä kiinnostavammaksi perinteisemmässä rikoskomediassa yrittämättä laajentaa splatterleffan yleisöä goreharrastajien ulkopuolelle. Lopulta herää kysymys siitä, miksi elokuvaa on yritettykään rakentaa kahdesta elementistä, jotka eivät toimi yhdessä ollenkaan, mutta erikseen olisivat voineet tuottaa kaksi genressään kelvollista elokuvaa.

DVD: Kuvaformaatti anamorfinen widescreen 2.35:1. Ääniradat DD ja DTS 5.1. DVD:llä ei lisämateriaaleja.

Teksti © 2008 Maria Koistinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202