Corpse Bride

Corpse Bride (2005)

| DVD
  • 2

1800-luvulle sijoittuva animaatio seuraa Victor-nimistä nuorta miestä (äänenä Johnny Depp), joka on päätynyt manalaan.

julkaistu 2006-02-25 / päivitetty 27.10. klo 14:02

KUVA 2

Corpse Bride
Corpse Bride 

KUVA 1

Corpse Bride
Corpse Bride 

Corpse Bride

Ohjaus Tim Burton
Näyttelijät Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Emily Watson, Albert Finney, Tracey Ullman, Joanna Lumley, Christopher Lee
Maa Iso-Britannia / Yhdysvallat
Pituus 76 min
Lisätietoja IMDb
Kuvat © 2005 Warner Bros. Pictures, Tim Burton Animation Co., Laika Entertainment, Patalex Productions ja Will Vinton Studios
  • Kuva 4
  • Ääni 3
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p2-5">2</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Victorin ja Victorian vanhemmat ovat järjestäneet parille sopuavioliiton. Nuoret eivät sen pahemmin vastustele, mutta tapahtumat saavat yllättävän käänteen, kun Victor päätyy ”vahingossa” naimisiin kuolleen kanssa. Tästä alkaa varsinainen tarina, jossa seikkaillaan kuolleiden ja elävien maailmojen välillä. Tekijät ovat tehneet selkeän linjanvedon kahden maailman välille. Elävää maailmaa tuodaan esille jäykkänä ja kuolleena, kun taas varsinainen kuollut maailma on vauhdikas ja elinvoimainen. Upeasti toteutettu väritys ja musiikki tukevat tätä.

Elokuvan yksi parhaista puolista – jota ei kuitenkaan hyödynnetä loppuun asti – on sen uskomaton näyttelijäkaarti. Rooleissa nähdään sekä varsinaisia niminäyttelijöitä kuten Johnny Depp, Helena Bonham Carter ja Emily Watson että tuntemattomampia luonnenäyttelijöitä kuten Albert Finney, Paul Whitehouse ja Stacy Ullman. Enemmän raikkaita hahmoja näille näyttelijöille olisi piristänyt jo paljon.

Ohjaaja Tim Burtonille elokuva on paluuta Painajainen ennen joulua -elokuvan maailmaan – hänen rakkaus stop motion–animaatioon ei näytä koskaan kuolevan. Vaikka lisämateriaali elokuvan DVD–versiossa ei päätä huimaa, ekstrat tarjoilevat kuitenkin melko mielenkiintoisia näkymiä stop motionin tekoon, Danny Elfamin sävellystyöhön ja näyttelijäkaartin työskentelyyn. Levyllä ei ole mitään turhaa, mutta ei myöskään mitään ylellisen erikoista.

Elokuvan ehkä suurin haittapuoli on kuitenkin sen kesto. 70 minuutin kestoon ei välttämättä mahdu niin paljon henkilöhahmojen kehittelyä tai monitasoista tarinankuljetusta kuin mitä ylimääräiset kymmenen minuuttia olisivat tuoneet elokuvalle. Näin elokuva jää lopulta aika mitään sanomattomaksi ja hieman harmilliseksi pettymykseksi.

teksti: © 2006 Otto Kylmälä

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

Jodie Comer ja Ryan Reynolds

Free Guy Lue arvio »

Liam Neeson ja Laurence Fishburne

The Ice Road Lue arvio »

Shailene Woodley ja Callum Turner

Ole niin kiltti, älä rakasta häntä Lue arvio »

Samuli Jaskio ja Petri Poikolainen

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia Lue arvio »

Lashana Lynch ja Daniel Craig

007 No Time to Die Lue arvio »

Alséni Bathily ja Lyna Khoudri

Gagarine - Kiertoradalla Lue arvio »

Matt Damon

The Last Duel Lue arvio »

Seidi Haarla

Hytti nro 6 Lue arvio »

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2022
ISSN 1798-7202