Boys Are Back, The

The Boys Are Back (2009)

| DVD
  • 3

Clive Ovenin tähdittämä draama kertoo yllättäen yksinhuoltajaksi jäävän miehen tarinan.

Heta Kämäräinen
julkaistu 2010-07-27 / päivitetty 16.08. klo 17:05

KUVA 4

Emma Booth ja Clive Owen
Emma Booth ja Clive Owen 

KUVA 3

Clive Owen, Nicholas McAnulty ja George MacKay
Clive Owen, Nicholas McAnulty ja George MacKay  

KUVA 2

Clive Owen ja Nicholas McAnulty
Clive Owen ja Nicholas McAnulty 

KUVA 1

Clive Owen
Clive Owen 

Boys Are Back, The

Ohjaus Scott Hicks
Näyttelijät Clive Owen, Emma Booth, Laura Fraser, George MacKay, Nicholas McAnulty, Julia Blake
Maa Yhdysvallat
Pituus 100 min
Ikäraja 11
Lisätietoja IMDb / Kuvien ©
  • Kuva 4
  • Ääni 4
  • <li><span class="arvot">Ekstrat</span> <span class="pisteet p3-5">3</span></li> <li><a href="#levytiedot">Lisää alla</a></li>

DVD

Scott Hicksin ohjaama The Boys are Back kyseenalaistaa perinteiset kasvatustavat. Lisäksi se on isän ja hänen poikiensa yhteinen kasvutarina, jonka varrella heistä nivoutuu perhe.

Tarinan keskeisin henkilö on Joe Warr. Joen vaimon yllättävän poismenon vuoksi mies jää yksin hoitamaan 7-vuotiasta Artie-poikaansa. Joe päättää kokeilla aivan uutta kasvatustapaa, jonka mukaan kotona ei ole sääntöjä eikä määräyksiä. Kun paikalle saapuu vielä yllättäen Joen teini-ikäinen Harry-poika edellisestä avioliitosta, on koti tulvillaan vallattomuutta. Joen haasteena on yhdistää vaativa uutisreportterin työ ja perhe-elämän haasteet.

Elokuva perustuu Simon Carrin samannimiseen kirjaan. Simon kasvatti kaksi poikaansa antaen heidän juosta vapaina. Hän kutsui sitä laidunkasvatukseksi ja lapsista tuli melkein villejä. Kuten Joe elokuvassa toteaa, vanhemmat sanovat liian nopeasti ei, ja hän yritti muuttaa tämän filosofian, yritti kasvattaa poikansa tavalla, joka salli heidän ilmaista itseään poikuuteen kuuluvilla tavoilla. Elokuvassa onnistutaan näyttämään hyvin tämän kasvatustavan valo- ja varjopuolet.

The Boys are Back on kuvattu ohjaajan kotiseuduilla Etelä-Australiassa. Hän on halunnut luoda tarinaan aidon australialaisen tunnelman ja onkin onnistunut siinä hyvin. Maisemat ovat kauniita ja keskeisin tapahtumapaikka, isän ja poikien koti, on erityisen onnistunut valinta. Kun elokuvan loppuosassa vielä piipahdetaan tunnelmaltaan kylmänkoleassa Englannissa, Australian kodin lämmön tuntu vahvistuu.

Allan Cubittin kirjan pohjalta tekemä elokuvakäsikirjoitus etenee jouhevasti. Myös isän ja poikien väliset suhteet on kirjoitettu uskottavasti, mutta dialogiin olisi voitu panostaa enemmän. Liian paljon sanotaan liian suoraan.

Hyvän lapsinäyttelijän valitseminen on aina haaste, jossa tässä tapauksessa ei ole suoriuduttu täydellisesti. Mainion Clive Ovenin rinnalla Artieta esittävä Nicholas McAnulty näyttelee todella jäykästi. Syy ei toki ole vain näyttelijässä vaan nuorimman näyttelijän henkilöohjaamiseen olisi voitu panostaa enemmän. Hänelle olisi voitu kirjoittaa vähemmän vuorosanoja ja enemmän sanattomia tunneilmaisuja. Sen sijaan Harrya esittävä George MacKay onnistuu roolissaan mitä mainioimmin ja hänen näyttelijäuralleen näkee jatkoa myös tulevaisuudessa.

The Boys are back on kelpo draama. Vaikka siinä käsitelläänkin vaikeita asioita ja tunteita melko kevyin ottein, siitä välittyy yksinhuoltajuuden haasteet ja mahdollisuudet. Perheitä ja kasvatusmetodeita voi olla monenlaisia. Tärkeintä on, että kodissa on lämmin ja turvallinen tunnelma. Sen tunnelman tämä elokuva onnistuu välittämään ruudun toiselle puolen.

DVD:
Walt Disneyn julkaisu on teknisesti hyvälaatuinen. Ääniraitana kuullaan häiriötön Dolby Digital 5.1 ja kuvasuhteena nähdään kirkaslaatuinen
2.35:1 -anamorfinen laajakuva.

Lisämateriaalina valokuvakooste elokuvan teosta ohjaajan kommentoimana tai pelkällä musiikilla (16 minuuttia) ja pariminuuttinen kooste kirjailija Simon Carrin poikien sekä heitä elokuvassa näyttelevien poikien kohtaamisesta.

Teksti: © 2010 Heta Kämäräinen

Seuraa meitä

PINNALLA

Hytti nro 6

| 28.10.

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

Lue lisää »

The Last Duel

| 17.10.

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

Lue lisää »

007 No Time to Die

| 29.09.

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

Lue lisää »

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

Luetuimmat – 12KK

TELEVISIOSSA KE 20.5 KLO 21.00 TV5

Turvatalo

Denzel Washington ja Ryan Reynolds pääsevät tositoimiin addiktoivan viihdyttävässä ClA-jännärissä.


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2024
ISSN 1798-7202