UUTISET
Wolverine katsotuin, Päivä jona maailma pysähtyi vuokratuin
Julkaistu 05.05.2009 13:01 | Päivitetty 05.05.2009 13:01
sielua
Kirjoittanut:

Suomen elokuvateattereissa lippukauppa kävi hyvin vapusta ja aurinkoisesta säästä huolimatta. Piikkipaikalle kipusi avausviikonloppunaan X-Men Origins: Wolverine (kuva). Tästä voidaan päätellä, että Hugh Jackmanin johtama scifistely kiinnostaa myös meillä Suomessa. Ulkomaillahan Wolverine on myös tahkonnut hirmuisia tuloksia.

Yllätys ei ole sekään, että kakkospaikan valtasi Hannah Montana: The Movie. Kolmanneksi katsotuin oli kovasti kehuttu Russell Crowe -soolo State of Play.

Top-listojen ulkopuolelta Suomen Elokuvasäätiö haluaa nostaa Mari Rantasilan ohjaaman Risto Räppääjän, joka on pyörinyt Helsingin elokuvateattereissa nyt jo 65 viikkoa putkeen. Tuona aikana katsojia kyseinen lastenelokuva on kerännyt muhkeat 211 468 !!

Valkokangas top 5 (suluissa viikonlopun katsojamäärä)
1. X-Men Origins: Wolverine (11 624)
2. Hannah Montana: The Movie (7 222)
3. Möröt vastaan muukalaiset (3 309)
4. Slummien miljonääri (3 036)
5. Postia pappi Jaakobille (2 162)

Mainita sopii, että Slummien miljonäärin on nähnyt nyt yhteensä 132 282 silmäparia. Huonosti ei missään nimessä mene ainoalla viiden sakkiin yltäneellä kotimaisellakaan: Klaus Härön ohjaustyö Postia pappi Jaakobille on kiinnostanut tähän mennessä 43 873 lipun lunastanutta.

Makuunin vuokraamoissa mennyt viikko oli yllätyksetön. Keanu Reevesin jännäri Päivä jona maailma pysähtyi jatkaa edelleen ykkösenä. Kakkoseksi nousi vaihteeksi kelvollinen Jim Carrey-komedia Yes Man. Pronssia ripustettiin teinikauhu-leiman saaneelle Twilight – Houkutukselle.

Vuokraukset top 5 (vk 18, Makuunit)
1. Päivä jona maailma pysähtyi
2. Yes Man
3. Twilight – Houkutus
4. Australia
5. Burn After Reading

Lähteet: Suomen Elokuvasäätiö ja Makuuni

Hytti nro 6

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

The Last Duel

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

007 No Time to Die

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202