UUTISET
Ensi-illassa Oscar-suosikki Up in the Air
Julkaistu 28.01.2010 17:05 | Päivitetty 28.01.2010 17:05
sielua
Kirjoittanut:

Up in the Air: Jason Reitmanin ohjaama draamakomedia Up in the Air on hienosti kirjoitettu ja kirpeän hauska draamakomedia miehestä, joka ei usko sitoutumiseen ja antaa ihmisille potkuja ammatikseen. Pääosissa George Clooney, Vera Farmiga ja Anna Kendrick.

“Menestyneen komediaohjaaja Ivan Reitmanin (e. Ghostbusters 1 & 2) poika Jason Reitman on vasta hippusen yli 30-vuotias, mutta on jo nyt osoittanut olevansa vähintäänkin isänsä veroinen elokuvanikkari. Filmografia ei vielä ole pituudella pilattu, mutta sieltä löytyy jo pari varsin ansiokasta komediaa: Thank You For Smoking (2005) ja indie-menestys Juno (2007). Up in the Airin voi nyt lisätä tähän ansiokkaiden komedioiden listaan”, Antti Honkala kirjoittaa arviossaan.

Roman Polanski – Wanted and Desired: Marina Zenovichin dokumentti ohjaaja Roman Polanskin elämän mustasta hetkestä ja vuoden 1977 raiskausoikeudenkäynnistä. Asiallinen katsaus mediahistoriaan paljastaa julkisuusriippuvaisen tuomarin ja kertoo rauhallisesti tapahtumista, joista on puhuttu paljon vähin tiedoin.

“Sensationalismin vastalääkkeeksi tehty elokuva ei olekaan olemassa Jack Nicholsonin poissaollessa tämän kodissa tapahtuneita rikoksia ja rikkomuksia kerratakseen, vaan selitääkseen sitä, mikä mediahistorian muistissa on virheellisesti jäänyt taka-alalle. Polanskin tekojen vääryydestä riippumatta, keskeiseksi paljastukseksi tulee Polanskin oikeusjutun tuomarina toimineen Laurence J. Rittenbandin moraaliton toiminta”, kirjoittaa elokuvan arvioinut Aleksi Salonen.

Bombshell - hiljaisuuden rikkojat

Theron, Kidman ja Robbie sytyttävät MeToo-tulilangan dokudraamassa Fox Newsin ahdisteluskandaalista.

Koirat eivät käytä housuja

Kosonen ja Strang vakuuttavat täysillä viiden tähden tummassa BDSM-romanssissa surusta ja suloisesta kivusta.

Jojo Rabbit

Optimistisen ihmisyyden natsisatiiri humoristisen hirveästä sankaripalvonnasta nauraa johtajaveitikan valheiden läpi.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2020
ISSN 1798-7202