UUTISET
Twilight - Uusikuu ykkösenä maailmalla
Julkaistu 23.11.2009 14:02 | Päivitetty 23.11.2009 14:02
sielua
Kirjoittanut:

Twilight-hypetys ei ota laantuakseen, sillä fanit ryntäsivät elokuvateattereihin ja tuplasivat saagan ensimmäisen elokuvan tuloksen. Twilight – Uusikuu oli ylivoimaisesti Suomen katsotuin elokuva ensi-ilta viikonloppunaan, se keräsi nimittäin 69901 katsojaa. Ennakot mukaan lukien elokuvan on tähän mennessä nähnyt 70320 suomalaista.

USA:ssa elokuva teki avausviikonloppunaan yli 140 miljoonaa dollaria, joka on tuplaten sen minkä Twilight saagan ensimmäinen elokuva Twilight – Houkutus teki. Suomessa Twilight – Uusikuu sai 2,5 kertaisesti katsojia avauksessa verrattuna Twilight – Houkutukseen ja sama ilmiö toistuu ympäri maailmaa.

Stephenie Meyerin luomaan menestyskirjojen seuraava filmatisointi Twilight – Epäilys saa ensi-iltansa Suomessa 2.7.2010. Tuotantoyhtiö Summit Entertainment on sopinut myös Meyerin kirjasaagan neljännen osan, Aamunkoi kuvaamisesta elokuvaksi.

Lähde ja kuva: Nordisk Film

Hytti nro 6

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

The Last Duel

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

007 No Time to Die

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202