UUTISET
Tietoja uudesta Elävien kuolleiden yöstä
Julkaistu 02.12.2009 11:11 | Päivitetty 02.12.2009 12:12
sielua
Kirjoittanut:

Näyttää siltä, että George A. Romeron indie-hitti, zombibuumin aloittanut Elävien kuolleiden yö (1968) on saamassa päivityksen. Projekti kulkee nimellä Night of the Living Dead: Origins. Sen ohjaa Zebediah DeSoto, jolla ei Internet Movie Databasen mukaan ole aiempaa kokemusta muussa kuin erikoistehosteissa elokuvassa Thristy (2009).

Originsiin kiinnitetyt ja ilmoitetut nimet eivät niin ikään ole kovin suuria tähtiä: Jesse Corti, Joe Pilato, Alona Tal, Cornell Womack. Corti on toiminut Metal Gear Solid 3:n ääninäyttelijänä — kuin myös Cornell Womack Far Cryssa ja Neverwinter Nights 2:ssa. Pilato on ollut mukana Romeron Kuolleiden aamunkoitossa (1978) sekä sen uudessa versiossa (2004). Alona Tal on tuttu Supernatural-sarjasta.

Origins on jo toinen filmatisointi alkuperäisestä elokuvasta. Vuoden 1990 elokuva on tehosteguru Tom Savinin käsialaa, ja seuraa melko orjallisesti alkuperäistarinan kaarta. Savini on Romeron vanha tuttu. Hän on työskennellyt esimerkiksi Dawn of the Deadissa sekä näyttelijänä että tehostajana.

Lähde: IMDb, ComingSoon

Kultainen hansikas

Historia häilyy saastaista sarjamurhaajasaagaa vastenmielisempänä painajaisten Reeperbahnilla.

Lumikuningatar

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

If Beale Street Could Talk

Harlemin runollisessa sielunmessussa rakkaus ei suojele rakenteelliselta rasismilta.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2020
ISSN 1798-7202