UUTISET
Tie-elokuva ei yhtä rujo kuin romaani
Julkaistu 30.11.2009 11:11 | Päivitetty 30.12.2009 17:05
sielua
Kirjoittanut:

Cormac McCarthyn kirjoittaman Pulitzer-palkitun romaanin Tie (The Road, 2006) filmatisointia on siistitty. Poisjätetyssä kohtauksessa näytettäisiin elävältä palanutta/poltettua vauvaa. Se sisältyy groteskiin romaaniin, jossa muun muassa ihmiskunta on joutunut turvautumaan kannibalismiin pysyäkseen hengissä.

Ohjaaja John Hillcoatin mukaan kohtaus ei ollut liian raaka näytettäväksi. Hänen mukaansa sen teho on voimakkaampi, kun tapahtuma kerrotaan visuaalisen esittämisen sijaan. Kuvan muodossa se olisi ollut liian kirjaimellinen.

Tiessä seurataan isää ja poikaa kulkemassa maailmanlopunjälkeisessä maailmassa. Elokuvan ensi-ilta Suomen teattereissa on 25. päivä joulukuuta. Pääosassa esiintyy Viggo Mortensen. Elokuva tullaan arvioimaan myös Filmgoerissa.

Lähde: Pop Eater, Cinema Blend

Hytti nro 6

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

The Last Duel

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

007 No Time to Die

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2022
ISSN 1798-7202