UUTISET
Terry Gilliamin Don Quixote -elokuva maailman epäonnisin?
Julkaistu 07.09.2010 17:05 | Päivitetty 07.09.2010 17:05
sielua
Kirjoittanut:

Persoonallisen haastavia elokuvia tehtaileva Terry Gilliam (The Imaginarium of Doctor Parnassus) on yrittänyt saada kuvattua The Man Who Killed Don Quixote -nimistä elokuvaa jo kymmenisen vuotta. Vuonna 2000 alkaneet kuvaukset etenivät tuskallisesti: tulva tuhosi tarvikkeita sekä lavasteita, kuvauspaikan ympärillä pörräilevät lentokoneet pilasivat otoksen toisensa jälkeen ja lopulta päätähti Jean Rochefort loukkasi itsensä. Taka-iskujen johdosta elokuva ajautui vakaviin taloudellisiin vaikeuksiin ja pian koko projekti kuopattiin.

Vuonna 2008 Gilliam nosti projektin kuolleista ja aloitti esituotannon uudestaan. Jouluna 2009 Gilliam paljasti, että uuden elokuvan pääosissa nähtäisiin Robert Duvall ja Ewan McGregor. Jo vuoden 2000 kuvauksissa olleen Johnny Deppin oli myös määrä pysyä mukana.

5. syyskuuta 2010 Gilliam ilmoitti jälleen projektin hautaamisesta. Tarvittavaa rahoitusta ei taaskaan saatu kasaan. Deauville American Film Festivaalilla toimittajille puhunut Gilliam totesi, että “Rahoitus kuivui kokoon puolitoista kuukautta sitten. Suunnitelmana oli, että näihin aikoihin olen kuvaamassa Don Quixotea, enkä täällä puhumassa teille. Duvall ja McGregor ovat edelleen mukana projektissa, ja etsimme parhaillaan uutta rahoitusta.”

Hytti nro 6

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

The Last Duel

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

007 No Time to Die

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202