UUTISET
Suomalainen Iron Sky sai kovia kiinnityksiä
Julkaistu 18.05.2009 12:12 | Päivitetty 18.05.2009 12:12
sielua
Kirjoittanut:

Internetissä julkaistun Star Wreckin tekijöiden uusin projekti, sci-fi komedia Iron Sky on jo hyvää vauhtia työn alla. Iron Sky kertoo kieli poskella tarinan toisen maailmansodan pääteeksi kuuhun paenneista natseista, jotka palaavat lähitulevaisuudessa takaisin maahan.

Nyt suomalais-saksalaiseen yhteistuotantoon on saatu kolme kovaa kansainvälisen tason näyttelijäkiinnitystä. Nimekkäin kolmikosta on Udo Kier (mm. Blade, Armageddon) joka esittää kuuaseman natsikomentajaa. Näyttelijätiimiin liittyvät myös Götz Otto (Perikato) ja Tilo Prückner (Väärentäjä). Lisää kiinnityksiä on määrä paljastaa lähiaikoina kun Yhdysvaltojen casting saadaan valmiiksi.

Jo aiemmin julkaistiin tieto, että pääosaa esittää ranskalaissyntyinen Julia Dietze (kuvassa), joka on aiemmin näytellyt mm. saksalaisissa tv-tuotannoissa.

Iron Sky:n tuottaa suomalainen Blind Spot Pictures yhdessä saksalaisen 27 Films Productionsin kanssa. Tuotantobudjetiksi on ilmoitettu hurjat 5 miljoonaa dollaria. Elokuvaa markkinoidaan parasta aikaa Cannesin filmifestivaaleilla jossa se onkin jo herättänyt suurta mielenkiintoa. Elokuvamaailman asiantuntijat povaavat Iron Sky:lle hyvää menestystä kansainvälisillä markkinoilla. Iron Sky:n on määrä saada kylkiäisikseen myös konsoli- ja tietokonepeli.

Iron Sky, suomalaiselta työnimeltään Rautataivas, tulee ensi-iltaan ensi vuoden puolella. Tarkkaa päivämäärää ei ole vielä kerrottu.

Lähde ja valtavasti lisämateriaalia osoitteessa: IronSky.net

Hytti nro 6

Kuosmasen lämmin ja vilpitön ihmisyysusko kolahtaa kroppaan ja sydämeen petollisen vaatimattomassa Cannes-junassa.

The Last Duel

Kuka uskoisi raiskattua naista keskiajan armottomassa oikeuskulttuurissa?

007 No Time to Die

Daniel Craig päättää salaisen agentin kiertopestinsä spektakulaariseen, tunteikkaaseen ja tyylikkään perinnetietoiseen pamaukseen.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo
Filmgoer.fi 1999–2021
ISSN 1798-7202