UUTISET
Suomalainen Iron Sky sai kovia kiinnityksiä
Julkaistu 18.05.2009 12:12 | Päivitetty 18.05.2009 12:12
sielua
Kirjoittanut:

Internetissä julkaistun Star Wreckin tekijöiden uusin projekti, sci-fi komedia Iron Sky on jo hyvää vauhtia työn alla. Iron Sky kertoo kieli poskella tarinan toisen maailmansodan pääteeksi kuuhun paenneista natseista, jotka palaavat lähitulevaisuudessa takaisin maahan.

Nyt suomalais-saksalaiseen yhteistuotantoon on saatu kolme kovaa kansainvälisen tason näyttelijäkiinnitystä. Nimekkäin kolmikosta on Udo Kier (mm. Blade, Armageddon) joka esittää kuuaseman natsikomentajaa. Näyttelijätiimiin liittyvät myös Götz Otto (Perikato) ja Tilo Prückner (Väärentäjä). Lisää kiinnityksiä on määrä paljastaa lähiaikoina kun Yhdysvaltojen casting saadaan valmiiksi.

Jo aiemmin julkaistiin tieto, että pääosaa esittää ranskalaissyntyinen Julia Dietze (kuvassa), joka on aiemmin näytellyt mm. saksalaisissa tv-tuotannoissa.

Iron Sky:n tuottaa suomalainen Blind Spot Pictures yhdessä saksalaisen 27 Films Productionsin kanssa. Tuotantobudjetiksi on ilmoitettu hurjat 5 miljoonaa dollaria. Elokuvaa markkinoidaan parasta aikaa Cannesin filmifestivaaleilla jossa se onkin jo herättänyt suurta mielenkiintoa. Elokuvamaailman asiantuntijat povaavat Iron Sky:lle hyvää menestystä kansainvälisillä markkinoilla. Iron Sky:n on määrä saada kylkiäisikseen myös konsoli- ja tietokonepeli.

Iron Sky, suomalaiselta työnimeltään Rautataivas, tulee ensi-iltaan ensi vuoden puolella. Tarkkaa päivämäärää ei ole vielä kerrottu.

Lähde ja valtavasti lisämateriaalia osoitteessa: IronSky.net

Tyhjiö

Tyhjiö on hilpeä viilto nykypäivän suomalaisen viihdekulttuurieliitin kantapäihin.

Lumikuningatar

Päivi Hartzell sovitti Hans Christian Andersenin sadusta tarinan, joka näkee lapsuuden liikkeenä.

If Beale Street Could Talk

Harlemin runollisessa sielunmessussa rakkaus ei suojele rakenteelliselta rasismilta.

ENSI-ILTA – LUETUIMMAT

DVD & BLU-RAY – LUETUIMMAT

KOMMENTOI


Filmgoer

Filmgoer on elokuvaan ja televisioon keskittynyt riippumaton verkkojulkaisu. Arvioimme ensi-iltoja ja muita ajankohtaisia elokuvia sekä käymme festivaaleillla Sodankylästä Helsinkiin.

PÄÄTOIMITTAJA
Aleksi Salonen

TOIMITUS
Kreeta Korhola, Samu Oksanen, Jussi Toivola, Markku Ylipalo

SEURAA MEITÄ

Filmgoer.fi 1999–2019
ISSN 1798-7202